گرایش اروپا به قاعده «زمین در ازای صلح» برای پایان‌دادن به جنگ اوکراین

رسانه آمریکایی نوشته اروپا به قاعده «زمین در ازای صلح» برای حل‌وفصل جنگ اوکراین گرایش پیدا کرده اما چگونگی حل‌وفصل جنگ پیامدهایی را برای ملت آن و اعتبار حامیان غربی کی‌یف در پی خواهد داشت.

به گزارش ایسنا،‌ «با نزدیک شدن جنگ اوکراین به سومین سال آن، در حالی که کی‌یف سرزمین‌ها، نظامیان و زمان خود را بیش از پیش از دست می‌دهد، چهار هفته آتی تعیین خواهد کرد که آیا اوکراین به حیات خود به عنوان کشوری مستقل پشت مرزهای پیش از جنگ یا نزدیک به آن و با برخورداری از تضمین‌های امنیتی تمام‌عیار برای حفاظت از شهروندان خود ادامه خواهد داد یا این که به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در این جنگ گسترش سرزمینی، امتیاز داده می‌شود و او به هدف خود خواهد رسید.»

در یادداشتی با این مقدمه در روزنامه واشنگتن‌پست آمده است: پیامدهای چگونگی حل‌وفصل شامل فراتر از اوکراین خواهد شد، اگرچه برخی، از جمله انزواطلبان آمریکایی با گفتن این که این فقط مشکل اروپا است، این واقعیت را کتمان می‌کنند. اعتبار آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خطر است که فورا، پس از حمله روسیه، به کمک اوکراین آمده و وعده دادند تا زمانی که حملات روسیه ادامه داشته باشد، این حمایت‌ها ادامه می‌یابد.

اوکراین عضوی از ناتو نیست، بنابراین، این وعده در تضمین‌های امنیتی در معاهدات این سازمان قید نشده اما مشروط به اراده سیاسی واشنگتن و پایتخت‌های اروپایی بوده است. پا پس کشیدن در برهه فعلی، در بر دارنده این مفهوم خواهد بود که آمریکا و متحدان آن پایداری ندارند، از این رو، وعده‌هایشان دستخوش زمان می‌شود و تنها تا زمان انتخابات بعدی پابرجا است.

در ادامه این مطلب، با اشاره به این که اوکراینی‌ها در قبال تلاش‌های روسیه برای تصرفات سرزمینی در کشورشان مقاومت کرده‌اند، آمده است: آن‌ها اغلب با وجود محدودیت‌های شدید ناشی از بلاتکلیفی و دودلی دولت بایدن درباره این که کدام تسلیحات پیشرفته و در چه زمانی به اوکراین فرستاده شود، مجبور به جنگیدن بوده‌اند. اوکراین، در نهایت، جنگنده‌های پیشرفته، تانک‌های مدرن غربی و موشک‌های دوربرد دریافت کرد. اما بسیاری از این تسلیحات چند ماه پس از تاخیری بی‌مورد از راه رسید و این به روسیه فرصتی برای تحکیم دستاوردهای خود در میدان فراهم کرده بود.

شهرهای جنگ‌زده اوکراین

نیروهای اوکراینی با خطر محاصره مواجه‌اند

در ادامه این مطلب با اشاره به این که ارتش روسیه در حال تلاش برای پیشروی‌های تدریجی و در حال تصرفاتی بیش از هر زمان دیگری نسبت به آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲ است، مطرح شد: روسیه، در حال حاضر، حدود ۲۰ درصد از قلمروز اوکراین را تحت کنترل دارد و هر روز بیشتر به سمت غرب، به‌ویژه پوکروفسک و کوراخوف پیشروی می‌کند. این در حالی است که سربازان اوکراینی که منطقه کورسک روسیه را در اوت گذشته اشغال کردند، حدود ۴۰ درصد از سرزمین‌هایی را که در ضدحمله غافلگیرانه خود اشغال کرده بودند از دست داده و حالا، با وجود پیشروی نظامیان روسیه و تحمل تلفات سنگین، با خطر محاصره مواجهند.

اوکراین همچنین با سرعتی بیشتر از آن که بتواند دوام آورده و به جنگیدن ادامه دهد، در حال از دست دادن نظامیان خود است. آمار رسمی که تلفات در آن ۴۰۰ هزار تن کشته یا مجروح اعلام شده، کم‌شماری به حساب آمده است. هزاران نفر از سربازان اوکراینی خسته‌اند و در حال ترک خط مقدمند. اوکراین تنها از سال گذشته، اقدام به سربازگیری مردان ۲۵ ساله کرد و معیار قبلی ۲۷ سال بود. برخی، از جمله قانون‌گذاران اوکراینی به اوکراین فشار آورده‌اند تا سن سربازگیری را به ۱۸ سال کاهش دهد اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین که نگران از دست رفتن نسل بعدی و کمبود تجهیزات برای مسلح کردن نیروهای جدید است، با این پیشنهاد مخالفت کرده است.

واشنگتن‌پست: عجله برای صلح اوکراین پیامدهای خطرناکی برای اعتبار غرب دارد
حملات توپخانه‌ای ارتش اوکراین

خستگی اروپایی‌ها بیشتر شده است

در ادامه این مطلب، با مطرح کردن این که «زمان مهم‌ترین چیزی است که اوکراین از دست می‌دهد»، آمده است: «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا که تحلیف او ۲۰ ژانویه انجام می‌شود، وعده داده، فورا، به جنگ پایان دهد اما هیچ جزئیاتی را درباره برنامه خود در این زمینه اعلام نکرده است. او همچنین اظهارات متناقضی را مطرح کرده و گفته است کمک‌ها به اوکراین را متوقف می‌کند اما قرار نیست به‌کلی این کشور را به حال خود رها کند. برخی از دستیاران تیم گذار ترامپ در گفت‌وگو با رسانه‌ها پیشنهاد آتش‌بسی در خط مقدم فعلی و اعزام صلح‌بانان اروپایی برای صلح موقت و متوقف کردن عضویت اوکراین در ناتو به مدت ۲۰ سال دیگر را مطرح کرده‌اند. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در ۲۹ دسامبر این ایده‌ها را رد کرد.

از سوی دیگر، خستگی شرکای اروپایی نیز بیشتر شده و تمایل پیدا کرده‌اند به این جنگ پایان بدهند که در حال خالی کردن انبارهای تسلیحاتی این قاره است. اروپایی‌ها، بی‌سروصدا، به ایده مذاکراتی مبتنی بر قاعده «زمین در ازای صلح» به عنوان بهترین راه برای حل‌وفصل جنگ در صورت قطع شدن کمک‌های آمریکا روی آورده‌اند. در آلمان که یکی از مدافعان سرسخت اوکراین است، با وجود شرایط سخت اولاف شولتس، صدراعظم این کشور برای پیروزی دوباره در انتخابات پارلمانی این کشور در فوریه و احتمال افزایش قدرت احزاب راست افراطی که گرایش بیشتری نسبت به روسیه دارند، فضای عدم قطعیت حاکم است.

در بخش پایانی این یادداشت آمده است: اوکراین به سختی قادر خواهد بود یک سال دیگر در این جنگ ویرانگر دوام بیاورد. اما از سوی دیگر، عجله برای پیدا کردن راهکاری از طریق مذاکرات ممکن است به راهکار بدی منجر شود که به پوتین برای تصرفات سرزمینی آن امتیاز قائل شده و این تضمین را بدهد که او به محض این که فرصتی برای بازسازی انبارهای تسلیحاتی ته‌کشیده خود پیدا کند، حملات جدیدی را آغاز خواهد  کرد. راهکاری ضعیف شهروندان اوکراینی را که شاهد ویرانی خانه‌ها، مدارس و کارخانه‌هایشان و کشته شدن دوستان و اعضای خانواده‌شان بوده‌اند، آزرده‌خاطر خواهد کرد. بیشتر خشم آن‌ها متوجه حامیان غربی خواهد بود که به آن‌ها خیانت کردند. این نبردی است که آمریکا و  اوکراین امکان شکست در آن با توافقی بد را ندارند.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا