در پانزدهمین جشنواره بینالمللی «فیلم عمار» چه گذشت؟
پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار» از جمعه (۷ دیماه) به دبیری مرضیه هاشمی آغاز و اکران مرکزی آثار بخش مسابقه این رویداد از ۷ تا ۱۳ دی، در سینما بهمن تهران به نمایش درآمد.
به گزارش ایسنا، مراسم افتتاحیه پانزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار، روز جمعه (۷ دی ماه)، با حضور خانوادههای معظم شهدا، اهالی رسانه، هنرمندان برگزیده این دوره و جمعی از اقشار مختلف مردم، در سینما بهمن تهران برگزار شد.
جشنواره عمار از زمان تأسیس خود تا به اکنون بهعنوان فضایی برای حمایت از هنرمندانی شناخته شده است که به بیان حقیقت جامعه ایرانی و امت اسلامی پایبند هستند.
اما محور اصلی جشنواره امسال، در راستای همین رسالت، بر روایت «امت مقاوم» و «جامعه مقاومت» تمرکز داشت؛ هدف این رویداد، برجستهسازی نقش هنر در تبیین واقعیتهای جهانی و تقویت آرمانهای انقلاب اسلامی بود.
روز اول
در نخستین روز از پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، که روز شنبه (۸ دیماه) برگزار شد، با اکران آثار متنوع در بخشهای پویانمایی، نماهنگ، مستند و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی درباره هنر و سینما همراه بود.
از مهمترین برنامههای این روز میتوان به نمایش مستند «نبرد کریدورها» و نشستهای «نقش سینما در روایت میدان» و «هنر واقعیت؛ اقتباس در سینمای مقاومت» اشاره کرد که با حضور اندیشمندان و هنرمندان برجسته برگزار شد.
در این روز، ۳۱ پویانمایی، ۹ نماهنگ و ۲۰ مستند به نمایش درآمدند و نشستهای «نقش سینما در روایت میدان؛ واقعیت یا مجاز؟» با سخنرانی دکتر حسن رحیمپور ازغدی، «هنر واقعیت؛ اقتباس در سینمای مقاومت» با حضور علیرضا زادبر، «جایگاه مقاومت قبل و بعد از انقلاب» با حضور علی عبدی، مسعود اسداللهی و محمد اصغری، و نشست خبری مستند «نبرد کریدورها» با حضور امین گودرزیپور، کارگردان این اثر، برگزار شد.
آثار متنوعی از جمله پویانماییهای «رسم رزم»، «رقص پروانهها»، «داستان دژبان»، «فتح قریب»، «اقتدار 360 درجه»، «2401»، «روحالله»، «کاسه برنجی»، «مردگینامه»، «قصههای درخت زیتون»، «راه خوبان حضرت فاطمه(س)»، «شال سرخ»، «اسطوره»، «هیستوری» و «موزه چرخ ارابه ایلامی» در این روز به نمایش درآمدند.
پویانماییهای «مثل رئیسی خستگی ناپذیر باش»، «با باباتم حرف بزن»،«وزنه چرخ فلک»، «خارج روز چهل و هشت ساعته»، «شهیدانه زیستن(مواجهه)»، «شهیدانه زیستن(موج نو)»، «شهیدانه زیستن(پایان سرما)»، «مادر من قهرمان من»، «قایم موشک(اورکت)»، «بانک آب»، «جای خالی»، «رویا»، «مرد خانه ما»، «نشانه»، «ازدواج آهنین»، «الف دزفول»، «سخت نگیر»، «حاج خاکی»، «تولد»، «خوش خط»، «مشروع»، «ردپا»، «پاکت»، «تولد» و «ماموریت» نیز در این روز اکران شدند.
روز دوم
دومین روز جشنواره مردمی فیلم عمار، ۹ دیماه ۱۴۰۳، در سینما بهمن تهران با اکران ۱۶ پویانمایی، ۸ نماهنگ، ۱۹ مستند و برگزاری نشستها و کارگاههای تخصصی برگزار شد. از مهمترین برنامهها، اکران مستند «بهای آزادی» به کارگردانی علی سرو درباره شهادت شهید روحالله عجمیان، نشست تخصصی «سینما و بازنمایی خانواده مقاوم» با حضور حجتالاسلام محمد برمایی و کارگاه «مبانی یادداشتنویسی» با حضور سید علی سیدان بود. همچنین، مستند «تروکاژ ۲» نیز به نمایش درآمد و جشنواره با حضور چهرههای شاخص و استقبال گسترده پایان یافت.
روز سوم
جشنواره عمار، در این روز ۱۹ مستند و ۶ نماهنگ به نمایش درآمد. علاوه بر این، کارگاههای تخصصی متعددی برگزار شد، از جمله کارگاه «نقش بازیهای رایانهای در روایت وقایع، با تمرکز بر رویدادهای اخیر مقاومت»، کارگاه «آموزش مستند»، و نشست «استعمارشناسی ایرانی و بیداری اسلامی»، که با رونمایی از کتاب «استعمارشناسی در ایران» همراه بود. همچنین نشست خبری مستند «تلک» با حضور عوامل آن برگزار شد و ویژهبرنامهای با محوریت فضای مجازی نیز در این روز اجرا شد.
روز چهارم
چهارمین روز از جشنواره عمار یکی از پر استقبالترین و پربارترین روزهای عماریها بود. در این روز 23 مستند، 5 نماهنگ اجرا شد؛ نشست «انسان رسانه» با حضور محمد صمصامی و سرباز روحالله، نشست خبری مستند «هانیبال» و نشست خبری مستند «طوفان مقاومت» برگزار شد. فیلم سینمایی «آبی روشن» نیز در سالن 2 سینما بهمن اکران شد.
اختتامیه طنز لانه عنکبوت
بخش «فیلم ما» پانزدهمین جشنواره فیلم «عمار» با توجه به حوادث اخیر از بعد از «طوفان الاقصی» و شکست هیمنه پوشالی استکبار در جبهههای مختلف مقاومت در صدد بود تا موضع جشنواره امسال را با موضوع «طنز و هجو استکبار و غرب زدگان» برگزار کند.
فیلم کوتاه، استندآپ کمدی، شعرخوانی طنز، خاطرهگویی طنز، روایتخوانی طنز، آیتم کوتاه طنز، دابسمش و دوبله قالبها مورد نظر این طنزواره بود.
همچنین دموکراسی به شرط چاقو، یک بام و دو هوای حمایت غرب از مردم غزه، آدمکهای استکبار، ساخت آدمکهای سران استکبار در راهپیمایی ۱۳ آبان، گنبد آبکش، ناتوانی رژیم صهیونیستی در عملیاتهای مقاومت «طوفانالاقصی» و وعده صادق، دوران بیموشکی، هجو غربزدگان در خصوص توانایی موشکی و نظامی ایران، حریفت منم، رجزخوانی دانشآموزان ایرانی در مقابل سران استکبار و غربزدگان، جهان بدون سگ هار، تصویرسازی جهانی بدون رژیم صهیونیستی و اشک تمساح، نگاه جانبدارانه رسانههای غربی به موضوع حقوق بشر و کشتار کودکان مظلوم غزه محورههای این رویداد بود.
طنزواره «لانه عنکبوت» به ایستگاه پایانی خود رسید و در مراسم اختتامیه این بخش که سه شنبه ۱۱ دی ساعت ۱۰ صبح در سالن شماره ۲ سینما بهمن برگزار شد.
همصدایی چهرههای مقاومت از لبنان تا فلسطین
برای نخستین بار در تاریخ جشنواره مردمی فیلم عمار، شب «امت مقاومت» در تاریخ 11 دیماه در سینما بهمن تهران برگزار شد، جایی که چهرههای برجستهای همچون تیسیر سلیمان، موسس گردانهای قسام، علی مرتضی، خبرنگار المیادین، و هنرمندان لبنانی مانند علی العطار و محمدحسین خلیل گرد هم آمدند تا پیام مقاومت و اتحاد ملتهای مسلمان را در برابر ظلم و اشغالگری بیان کنند. در این شب، جایزه ویژه وفاء العدینی، خبرنگار فلسطینی که در ۳۰ سپتامبر به دست اسرائیل ترور شد، برای اولین بار به علی مرتضی، خبرنگار المیادین، اهدا شد.
تیسیر سلیمان، موسس گردانهای قسام و همسلولی شهید یحیی سنوار در زندان و همرزم محمد ضیف، در سخنرانی خود در شب «امت مقاومت» با اشاره به اهمیت اتحاد میان انسانها گفت: ما همه انسانها یکی هستیم و میخواهیم دنیای ظلم و ستم اشغالگران را از بین ببریم. در این جنگ ۴۰ هزار رزمنده مقاومت در مقابل ۶۰۰ هزار نیروی دشمن ایستاده است و موفقیتهای ما یک افتخار و معجزه است. البته هر روزی که در آن شهید نشویم زیان دیدهایم و امیدوارم یکدیگر را در قدس شریف ببینیم. خوش به حال شما به خاطر تجربیاتی که دارید و این پیروزی شما یک معجزه الهی است.
در پایان شب ویژه «امت مقاومت»، سفیر یمن در این مراسم سخنرانی کرد و اشاره کرد که عمار یاسر یمنی بوده و جشنواره عمار نیز به همین نام است. او افزود: «فلسطین وصیت مقاومت است و ما باید پشتیبان فلسطین باشیم. ایمان در طوفانالاقصی خودش را نشان داد. اتفاقاتی که در فلسطین رخ میدهد معجزهای از معجزهها است. فلسطین امانت خداوند است و دفاع از قدس و مسجدالاقصی مسئولیت همه ماست. ما هرچه که داریم را تقدیم خواهیم کرد و هرگز ایمان خود را از دست نمیدهیم. اما با وجود همه این صدمات، عاقبت امور خیر است.
روز پنجم
یکی از بخشهای ویژه این دوره از جشنواره عمار بخش رقابتی «آرمان روحالله» است که در این بخش یازده اثر به پرده اکران رسیدهاند.
مستند «بهای آزادی» یکی از آثار این بخش است که با ساختاری متفاوت و آوانگارد برای جذب بدنه جوان و امروزی جامعه تلاش کرده بود و در روز پنجم اکران شد.
اکران و نشست خبری مستند «زیر شعلههای آتش» درحالی برگزار شد که کمتر از بیست و چهار ساعت تا رسیدن قطار این جشنواره به ایستگاه پایانی باقی مانده است. این ششمین اکران مرکزی عمار با حضور عوامل اثر بود.
در این روز همچنین نامزدهای دریافت جایزه بخش «مستند» اعلام شد.
در ساعات پایانی آخرین روز از پانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم عمار، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این جشنواره بازدید کرد.
اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره فیلم عمار
آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم «عمار»، پنجشنبه (۱۳ دیما) با حضور خانواده شهدا و مهمانان بینالمللی در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
اختتامیه جشنواره «عمار» با پاسداشت کمال شرف هنرمند متعهد یمنی، اهدای جایزه ویژه «سید حسن نصرالله»، اهدای جوایز بخشهای «مستند» و «داستانی» همراه خواهد بود.
ورود برای عموم در این مراسم آزاد است. این مراسم به صورت زنده از شبکه نمایش پخش میشود.
انتهای پیام