جستجوی عتیقه در کامیاران جان گرفت

آفتاب‌‌نیوز :

چندین سال حفاری در روستای بناب از توابع شهرستان کامیاران برای یافتن عتیقه توسط چند جوان کامیارانی و روانسری حادثه‌ساز شد، حادثه‌ای که ناشی از ریزش تونل و افزایش گاز‌های ناشی از مواد شیمیایی بود.

این تلاش‌ها که تنها برای یافتن اشیای عتیقه در محدوده‌ای که به گفته میراث فرهنگی کامیاران جزو محدوده آثار باستانی نیست موجب شد یکی از حفاران که اهل روانسر بود در تونل گرفتار شود و جان خود را از دست دهد.

ماجرا از آنجا آشکار شد که فرد صاحب باغ که به همراه یک نفر دیگر اقدام به حفاری کرده بود شب حادثه وقتی می‌بیند که خبری از شریکش که از ساعت ۱۹ دوم بهمن ماه به داخل تونل رفته بود، نیست حوالی ساعت ۲۴ با مرکز امداد تماس می‌گیرد و ستاد بحران استان و دستگاه‌های امدادی در محل قرار می‌گیرند.

اعلام گزارش یک حفاری غیرمجاز به پاسگاه بخش موچش

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کامیاران در این زمینه اظهار کرد: در جریان اعلام گزارش یک حفاری غیرمجاز در یکی از روستا‌های کامیاران به پاسگاه کوله‌ساره بخش موچش، به محل مراجعه کردیم.

سعدالله نوری افزود: اکیپ و عوامل امنیتی، انتظامی و سایر عوامل در محل مراجعه حاضر شدند تا فردی که در تونل گیر افتاده بود را نجات دهند.

وی خاطر نشان کرد: این محل جزو آثار باستانی نبوده و گزارشی از این حفاری به میراث فرهنگی مخابره نشده بود در حالیکه به قصد کشف آثار باستانی و تاریخی حفر شده بود.

وی افزود: این حفاری غیرمجاز در مسیری به طول ۱۲ متر حفاری عمودی و ۵۰ متر حفاری افقی انجام شده بود.

ورود نیرو‌های امدادی برای نجات جان ۲ حفار

فرماندار کامیاران نیز در این خصوص اعلام کرد: ۲ نفر از حفاران داخل تونل گیر افتاده بودند که با تلاش نیرو‌های امدادی یک نفر آنها نجات پیدا کرد، اما نفر دوم داخل تونل حبس شده بود.

کیانوش ثقفی‌نیا اذعان کرد: بدلیل عمق زیاد تونل گاز داخل آن تیم‌های آتش‌نشانی امکان ورود به عمق تونل را نداشتند از این‌رو روز چهارم بهمن ماه یک تیم غارنوردی از همدان به تیم‌های آتش‌نشانی سنندج و کامیاران ملحق شدند و جست‌و‌جو برای فرد مفقود شده ادامه‌یافت.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان اضافه کرد: تیم‌های امداد و نجات استان شامل مدیریت بحران استانداری، هلال احمر، آتش نشانی، فوریت‌های پزشکی و فرمانداری در صحنه حاضر شدند.

ریزش‌های اطراف تونل زمان یافتن کاوشگر عتیقه را افزایش داد

کیومرث حبیبی به دلایل کندی تیم امداد و نجات گفت و افزود: شلوغی و ازدحام جمعیت محیط مانور را از نیرو‌های امداد را گرفته بود و تنگی مجرا و ریزش‌هایی که اتفاق افتاده و مواد شیمایی که حفاران با خود وارد تونل کرده‌اند تنفس را با موانع مواجه کرد.

وی افزود: بعد از چندین ساعت تلاش دستگاه‌های امدادرسان پیکر جوان ۳۹ ساله در عمق ۵۰ تا ۶۰ متری تونل پیدا شد.

یکی از همدستان افراد سودجو که اقدام به حفاری در روستای سربناب بخش موچش کردند، در بازداشت به سر می‌برد و حدود پنج سال است مشغول این کار بوده‌اند.

خاک ناشی از این حفاری نیز در یک مرغداری اطراف روستا دپو شده است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا