تسهیل دسترسی به اطلاعات در راستای حمایت از اندیشکدهها
رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه نظام تصمیمگیری ما باید بلوغ بیشتری پیدا کند، گفت: تلاشمان در دولت این است که شبکه همکاریها را گسترش دهیم و بستر قانونی و حقوقی لازم را برای فعالیت اندیشکدهها فراهم کنیم.
به گزارش ایسنا، اختتامیه دومین جایزه ملی سیاستگذاری شامگاه پنجشنبه با قرائت پیام دکتر مسعود پزشکیان به این رویداد، توسط سخنگوی دولت برگزار شد.
رییس جمهور در این پیام تصریح کرد: بیتردید بهرهگیری از توانایی مراکز اثرگذار در حوزه اندیشهورزی با جایگاه مناسب کنونی، برای دستیابی به الگویی بومی و موفق از حل معضلات موجود و پیشرفت کشور، مورد عنایت ویژه بوده و دولت آمادگی و عزم خود را در فراهم نمودن زمینههای ارتقای قدرت و توان این مؤسسات اعلام میدارد.
متن کامل پیام رئیس جمهور که توسط فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در این همایش قرائت شد، به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
در جهان پر تلاطم و پیچیده کنونی، حکمرانی مطلوب نیازمند طراحی نظامی با اهداف روشن، شناخت مسائل و چالشهای پیشرو، به کارگیری روشهای علمی در تعیین اولویتها و راهکارهای اجرایی و در یک کلام سیاستگذاری مبتنی بر سیاستاندیشی و سیاستپژوهی است، تا جامعه را به سرمنزل شکوفایی و پیشرفت در عرصههای گوناگون برساند.
بدون تردید لازمه تحقق این فرآیند مهم و در عین حال دشوار، بهرهگیری از ظرفیت گرانسنگ زنان و مردان متعهد و دغدغهمندی است که همواره فارغ از تعصبات حزبی و سرشار از حمیت ملی و دینی، دل در گرو توسعه کشور داشته و در این راستا مبادرت به ایجاد ظرفیتهای کمنظیری در قالب اندیشکدهها و مؤسسات علمی نمودهاند.
دولت چهاردهم با درک عمیق جایگاه و اهمیت این ظرفیتها در حل مسائل جامعه، با اعتقاد قلبی به نقش مؤثر نخبگان در اداره کشور، بر ضرورت کار کارشناسی و ایجاد پیوندهای مشفقانه میان نظامات دانش و سیاست، حول محور «وفاق ملی» تأکید نموده و تلاش حداکثری خود را بر استفاده از تمامی ظرفیتهای علمی و تجربی در پیشبرد اهداف و آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معطوف داشته است.
بیتردید بهرهگیری از توانایی مراکز اثرگذار در حوزه اندیشهورزی با جایگاه مناسب کنونی، برای دستیابی به الگویی بومی و موفق از حل معضلات موجود و پیشرفت کشور، مورد عنایت ویژه بوده و دولت آمادگی و عزم خود را در فراهم نمودن زمینههای ارتقای قدرت و توان این مؤسسات اعلام میدارد.
اینجانب ضمن قدردانی از همه شرکتکنندگان و دست اندرکاران این همایش علمی به ویژه «خانه اندیشهورزان» و ابراز خرسندی از افزایش کمی و کیفی اندیشکدههای علمی در کشور؛ رجاء واثق دارم که در پناه استمداد باری تعالی و بهرهمندی از خدمترسانی حرفهای خردورزان متعهد و دلسوز، بتوانیم با گذر موفق از مسائل مهم ملی و منطقهای، گامهای ماندگاری را در پیشرفت همهجانبه ایران عزیز اسلامیمان برداریم.»
محسن حاجیمیرزایی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه برای حل مسائل کشور باید شناخت عمیق و گستردهای از مسائل و روابط میان آنها داشته باشیم، گفت: اندیشکدهها عامل و پلی بین نظام تصمیمسازی و تصمیمگیری با جامعه مدنی هستند، لذا حل واقعی و پایدار موضوعات نیازمند اجماعی بین نظام حکمرانی و بخش خصوصی و جامعه مدنی است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به اینکه تا وقتی گفتگوی واقعی در جامعه شکل نگیرد، نمیتوانیم مسائلی را حل کنیم، اظهار داشت: باید ظرفیت گفتگو و تفاهم را به کمک اندیشکدهها در جامعه ایجاد کنیم. شناخت دقیق مسائل، ورود اندیشههای خلاق به عرصه سیاست و همگرایی دیدگاههای مختلف با یکدیگر در ضمن عمومیسازی و پایش سیاستها، از وظایف و مأموریتهای اندیشکدهها است.
حاجیمیرزایی چالشهای ارتباطی با نظام سیاسی و جامعه مدنی، از دست دادن استقلال مالی و به روز نبودن را از مواردی دانست که باعث کاهش تأثیرگذاری اندیشکدهها میشود و تصریح کرد: بر همین مبنا، تسهیل در شکلگیری اندیشکدهها و دسترسی به اطلاعات از جمله تسهیلاتی است که دولت در راستای حمایت از اندیشکدهها در نظر گرفته است. تلاشمان در دولت این است که شبکه همکاریها را گسترش بدهیم و بستر قانونی و حقوقی لازم را برای فعالیت اندیشکدهها فراهم کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه اعتماد رکن اصلی سیاستگذاری و پیشبرد سیاستهاست، اظهار داشت: نظام تصمیمگیری ما باید بلوغ بیشتری پیدا کند، از همین رو برای تدبیر مسائل و حل مشکلات، تحریمها و ناترازیها نیازمند کمک اندیشکدهها هستیم.
وی در ابتدای سخنان خود در این مراسم با اشاره به همزمانی این آیین با پنجمین سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی، وی را در تمامی عرصهها، مرد تراز انقلاب اسلامی معرفی کرد و اظهار داشت: او در عرصه جهاد، مقاومت، دفاع از کرامت انسانی و فرهنگ الگو است.
اولین جایزه اندیشهورزی و سیاستسازی در سال ۱۳۹۸ با همکاری ۲۵ اندیشکده کشور برگزار و طی آن ۵ طرح برتر از ۴ اندیشکده معرفی شدند. این دوره نیز با دریافت بیش از ۷۰۰ پروژه سیاستپژوهی از ۱۰۷ اندیشکده، مرکز سیاستپژوهی و موسسه مشاوره سیاستی بههمت خانه اندیشهورزان برگزار شد.
در این دوره نیز پروژههای اندیشکدهای در پنج محور بینشی و اندیشهای، استراتژیک و راهبردی، عملیاتی و اجرایی و تولید و توسعه محصول و بخش ویژه اندیشکده نوپا به رقابت پرداختند و در پایان از برگزیدگان دومین جایزه ملی سیاستگذاری تقدیر شد.
انتهای پیام