موشکهای ما از رأس تا انتها کاملاً ایرانی است
سردار علیرضا تنگسیری در تشریح فناوری های نوپدید که در نیروی دریایی سپاه بهرهبرداری شده است، گفت: ما در چهار حوزه اصلی شناوری، پهپادی، موشکی و زیرسطحی از علوم و فناوری های نوپدید استفاده کردیم. در بخش شناوری، ما توانستیم شناورها را مانند پهپادها هوشمند کنیم. شناورهایی که فاقد انسان هستند و می توانند بردهای بسیار بالایی را طی کنند، عملیات انجام دهند و برگردند.
وی در تشریح فناوریهای نوپدید در بخش موشکی گفت: برد موشک و دقت موشک را بالا بردیم. موشک را به هوش مصنوعی مجهز کردیم. چون موشکهای ما مجهز به هوش مصنوعی است امکان شلیک از چند سامانه را دارا هستند و میتوانند به سمت یک هدف آرایش بگیرند و حتی این موشکها هدایت شوند که مثلا این هدف را منهدم نکنند و هدف بعدی را بزنند.
تنگسیری با تأکید بر بومیسازی تجهیزات و سامانهها با آخرین فناوریهای در نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: امروز افتخار میکنیم که موشکهای ما تماماً ایرانی و از سر موشک تا انتهای آن ساخت داخل است.
دبیر همایش ملی فرصتها و تهدیدهای نوپدید دریایی با اشاره به نقش هوش مصنوعی در بخش پهپادی گفت: توانستیم پهپادها را هم به هوش مصنوعی مجهز کنیم که این فناوری روی بُرد و دقت هدفزنی و رادارگریزی آنها مؤثر است. افتخار میکنیم که پهپاد را در یک مدت بسیار کوتاه با تبدیل تهدیدات به فرصتها و بهرهگیری از فناوریهای نوپدید و با دانش بومی تولید کردیم. تمامی تجهیزات این پهپادها شامل بال، بدنه، موتور، سیستم هدایت ساخت داخل است.
تنگسیری با بیان اینکه شناورهای زیرسطحی را مانند پهپاد و شناورهای سطحی هوشمند و به هوش مصنوعی مجهز کردهایم تأکید کرد: این شناورها قادرند به صورت یک آرایش، فرمان بگیرند و به هدف حمله کنند، مأموریتی را در یک نقطه انجام دهند و بازگردند و حتی کار اطلاعاتی کنند.
وی با اشاره به اهمیت تحقیقات علوم و فناوریهای نوپدید در نیروی دریایی سپاه، گفت: تکنولوژیهای جدید و نوپدید در چهار حوزه شناوری، موشکی، پهپادی و زیرسطحی در نیروی دریایی سپاه به خدمت گرفته شده و موجب انباشت قدرت شده است.
وی ادامه داد: «همایش ملی فرصتها و تهدیدهای نوپدید دریایی» در «دانشگاه علوم دریایی امام خامنهای» از فردا به مدت دو روز در استان گیلان برگزار خواهد شد. در مجموع ۲۹۳ مقاله هم در این همایش دریافت شده که نشاندهنده استقبال خوب جامعه علمی است.
تنگسیری افزود: در روز نخست همایش چندین پنل تخصصی با هدایت دانشگاههای معتبر کشور و سازمانهای مرتبط برگزار میشود. هدف از برپایی این همایش پیشبینی فرصتها و تهدیدات نوپدید دریایی و چگونگی مقابله با این تهدیدات و بهرهبرداری عالمانه ار فرصتهاست.