اولین واکنش عارف به ردصلاحیت‌های گسترده اخیر؛ ایران ستیزی اول دهه هفتاد اکنون به اوج خود رسیده


آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در نشست کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان با قدردانی از رئیس و اعضای این کمیسیون به دلیل برگزاری منظم جلسات و تهیه اسناد متقن و قابل اعتناء برای نظام حکمرانی کشور به شرایط جامعه در سال‌های اول انقلاب اشاره کرد و گفت: در سال‌های اول انقلاب همه ضعفها و مشکلات اداره کشور را به بهانه شرایط زمانی از آن غفلت کردیم و تمام تلاش این بود که همه امور حکومتی و دولتی شود. حتی جنبش دانشجویی را می‌خواستند متصل به حاکمیت کنند در حالیکه خیانت به جنبش دانشجویی است که این جنبش حکومتی شود که در این صورت کارایی خود را از دست می دهد.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از امیدنامه بخش هایی از اظهارات عارف را در ادامه می خوانید:

نتیجه آن نگاه در اوائل انقلاب وضعیت بغرنج امروز ما است و واقعیت این است که چالش‌های امروز ما انباشت شده مسائل ۴دهه گذشته است ، صحبت‌هایی در این جلسه به درستی درخصوص حذف نخبگان انجام شد ولی این معضل به اوایل انقلاب بر می گردد یعنی راهبرد حذف نخبگان از اول انقلاب در دستور کار برخی جریانات در حاکمیت قرار گرفته بود.

خالص سازی که امروز یک راهبرد شده است ریشه در عملکرد گذشته عده ای دارد که خود الان گرفتار خالص سازی شده اند.آیا حاضرند بپذیرند که چقدر خودشان در خالص سازی نقش داشتند؟

در دو انتخابات اخیر عملا جمهوریت نظام آسیب جدی دید، با برخوردهای تنگ نظرانه‌ای که در روند تایید صلاحیت‌ها در پیش گرفته‌اند نشان می‌دهد جریان حاکم به دنبال افرادی هستند که عین موم در دستشان باشد و این افراد اگر وارد مجلس شوند دو هدف را دنبال می کنند یک آنکه به دنبال منافع شخصی و باندی خود خواهند بود و دوم آنکه کار نکنند که شورای نگهبان در دور بعد رد صلاحیتش کند.آیا رسالت نماینده مجلس این موارد است؟

هنوز برای اصلاحات دیر نشده است ولی هر چه بگذرد هزینه اصلاح بیشتر از گذشته خواهد شد.

در سال۸۴ مسائل کشور را در ۵۲ محور آسیب شناسی کردیم که اگر با این ۵۲ محور برخورد جدی شود بخشی از مسائل و مشکلات فعلی را نداشتیم . بویژه آنکه در آن مقطع شرایط برای حل چالش های کشور فراهم تر بود. چون کشور در مسیر درستی قرار گرفته بود هم به دلیل اجماعی که در داخل کشور بود و هم تعامل خوبی که با کشورهای دنیا داشتیم و آن ایران ستیزی که در نیمه اول دهه هفتاد حاکم بود و اکنون هم به اوج خود رسیده است در آن مقطع وجود نداشت ولی متاسفانه از آن کار تحقیقاتی و آسیب شناسی استفاده نشد.

در اواخر دهه ۹۰ هم با محوریت گروه امید جریان اصلاحات را آسیب شناسی کردیم و در ۱۰ محور این آسیب ها احصاء شد ولی عملا هیچ اتفاقی نیافتاد و جریان اصلاحات در مقطع فعلی با همان چالش ها درگیر است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا