پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دانشمندان در فضایی به وسعت ۳۵۰۰ کیلومترمربع در زیر جنگلی پرتراکم در شمال گواتمالا ۴۱۷ شهر گمشده از تمدن مایا را پیدا کرده‌اند که قدمتشان به ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می‌رسد. این شهرها تقریباً با ۱۷۷ کیلومتر جاده به یکدیگر متصل هستند و محققان از این جاده […]

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

دانشمندان در فضایی به وسعت ۳۵۰۰ کیلومترمربع در زیر جنگلی پرتراکم در شمال گواتمالا ۴۱۷ شهر گمشده از تمدن مایا را پیدا کرده‌اند که قدمتشان به ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح می‌رسد. این شهرها تقریباً با ۱۷۷ کیلومتر جاده به یکدیگر متصل هستند و محققان از این جاده به‌عنوان اولین شبکه آزادراه‌های جهان یاد می‌کنند.

به گزارش واشنگتن پست، پژوهشگران می‌گویند این شبکه بزرگ از شهرها و جاده‌ها، در کنار بناهای آیینی، سامانه‌های هیدرولیکی (مرتبط با سیالات) و زیرساخت‌های زراعی نشان می‌دهد که تمدن مایا بسیار پیشرفته‌تر از آنچه تصور می‌کردیم، بوده است.

نقشه‌برداری از این منطقه در سال ۲۰۱۵ با فناوری لایدار آغاز شد. دانشمندان از آن زمان توانسته‌اند شواهدی از سامانه‌های پیشرفته اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را با قدمت تقریبی دو‌هزارساله پیدا کنند. کشف این شهرها در جنگل «ال میرادور» دانسته‌های ما درباره تاریخ قاره آمریکا را تغییر می‌دهد.

کشف این تمدن مایا اهمیت بسیار زیادی دارد

محققان می‌گویند این پژوهش از بخشی از تاریخ انسان‌ها در آمریکا پرده برداشته است که هیچ‌گاه از آن مطلع نبودیم. شواهد مربوط به این تمدن احتمالاً در زیر خاک مدفون شده و با پوشش جنگل از دید مخفی مانده بودند.

بااین‌حال، فناوری لایدار به دانشمندان اجازه داده است تا به‌صورت دیجیتالی درخت‌ها را حذف کنند و این سازه‌ها را ببینند. «ریک چاکون»، استاد دانشگاه وینتراپ که در این مطالعه حضور نداشته است، می‌گوید این پژوهش نشان می‌دهد که تمدن مایا چگونه محیط محلی خود را تغییر داده بود و این اطلاعات بر درک ما پیرامون ظهور جوامع پیچیده می‌افزاید.

«انریکه هرناندز»، باستان‌شناس دانشگاه سن کارلوس که از محققان اصلی این تحقیق بوده است، درباره تبدیل جنگل ال میرادور به یک جاذبه گردشگری می‌گوید این منطقه پتانسیل‌های زیادی دارد، اما لازم است تا دولت، سازمان‌های باستان‌شناسی و محلی‌ها همگی با یکدیگر همکاری کنند تا در‌این‌باره تصمیم‌گیری شود.

گفتنی است که دسترسی به این جنگل صرفاً از طریق هلیکوپتر و بعد با یک پیاده‌روی ۶۵ کیلومتری ممکن است. باستان‌شناسان پیش‌تر هر دو سال یک بار به ال میرادور می‌رفتند و حالا این ۴۱۷ شهر را به‌عنوان اهداف بعدی کاوش خود تعیین کرده‌اند.

نتایج این یافته‌ها پیش‌تر در Cambridge University Press منتشر شده بود.

منبع: دیجیاتو