عامل مهم پارکینسون شناخته شد

آفتاب‌‌نیوز :

تیمی از محققان موسسه Empa در سوئیس و دانشگاه لیمریک ایرلند توانسته اند نشان دهند که چگونه پروتئین ها، وقتی در معرض مقادیر زیادی یون مس قرار می‌گیرند، شکلی غیرعادی به خود گرفته و موجبات بیماری پارکینسون را فراهم می‌آورند. علل بیماری پارکینسون هنوز به طور کامل شناخته نشده اند، ولی ظهور پروتئین‌های معیوب در مغز مدت‌ها قبل از شروع لرزش عضلانی معمولی، می‌تواند اولین علامت آن باشد. 

حالا در مطالعه جدید، محققان سوئیسی و ایرلندی نگاه دقیق تری به شکل غیرعادی این آلفا سینوکلئین‌ها در قالب حلقه‌های پروتئینی انداخته اند. با انجام این کار، آن‌ها همچنین توانستند ارتباط با آلودگی محیطی توسط مس را در مقیاس نانو بررسی کنند. 

این موضوع ابعاد جدیدی از توسعه بیماری عصبی فوق و نقش بیومتال‌ها در روند آن روشن می‌سازند. علاوه بر این، یافته‌های این مطالعه می‌توانند فرصت‌هایی را برای بهبود تشخیص زودهنگام و درمان بیماری فراهم کنند. آنچه تاکنون در مورد بیماری پارکینسون شناخته شده، آن است که نورون‌های مغز می‌میرند و در نتیجه ناقل عصبی دوپامین دچار کمبود می‌شود. در مراحل بعدی بیماری، این امر منجر به لرزش عضلانی، سفتی عضلات و حتی بی حرکتی می‌گردد.

بیماری فوق که دارای پیشروی آهسته است، دومین بیماری تخریب کننده عصبی در جهان پس از بیماری آلزایمر به حساب می‌آید. عوامل محیطی مانند آفت‌کش‌ها یا فلزات سنگین می‌توانند باعث بروز پارکینسون شوند.

در پژوهش جدید، محققان پروتئینی را هدف قرار داده اند که در چندین فرآیند مولکولی مربوط ایجاد پارکینسون نقش دارد. نام این پروتئین، آلفا سینوکلئین است. به گزارش سیناپرس، در افراد مبتلا به پارکینسون، این پروتئین درون زا به هم چسبیده و باعث مرگ سلول‌های عصبی می‌شود. محققان گمان می‌کنند که مس در غلظت‌های بالا با این فرآیند‌ها تداخل کرده و روند بیماری را تسریع می‌کند.

محققان در این مطالعه و در سلسله آزمایش هایی، اتصال یون‌های مس به آلفا سینوکلئین را با استفاده از شبیه سازی‌های کامپیوتری دینامیک مولکولی در مراحل کوچک ۱۰ تا ۱۰۰ نانوثانیه تجزیه و تحلیل کردند و نتایج ارزشمندی در خصوص رابطه آن‌ها با بیماری پارکینسون گرفتند.

به گفته آن ها، این یافته‌ها می‌توانند به پیشرفت آزمایش پارکینسون کمک کنند. آزمایشی که می‌تواند به تشخیص بیماری در مراحل اولیه از طریق بررسی مایعات بدن، نظیر مایع نخاعی، کمک کند.

یافته‌های پژوهشی فوق توسط موسسه Empa سوئیس منتشر شده اند.

منبع: سیناپرس

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا