تاثیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای در تسکین التهاب روده

آفتاب‌‌نیوز :

به گفته محققان، افراد مبتلا به بیماری التهاب روده که به مدت ۶ ماه از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی کرده بودند شاهد کاهش علائم بیماری شان و همچنین برخی فاکتور‌های دیگر بیماری زا نظیر کاهش وزن و کاهش انباشت چربی در کبدشان بودند.

در این مطالعه، محققان از ۸۴ بیمار مبتلا به کولیت روده و ۵۸ بیمار مبتلا به بیماری کرون خواستند که به مدت ۶ ماه از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی نمایند.

بعد از ۶ ماه محققان مشاهده کردند تنها ۴ بیمار مبتلا به کولیت روده و ۲ بیمار مبتلا به بیماری کرون همچنان دارای بیماری فعال بودند و بقیه افراد علائم بسیار خفیفی داشتند.

به گفته محققان، شرکت کنندگان این مطالعه شاهد کاهش وزن و کاهش ذخایر چربی در اطراف میانه بدن و کبدشان بودند.

چاقی، اندازه بالا دور کمر، و ذخیره بیش از حد چربی در کبد همگی با التهاب مرتبط هستند که نتیجه آن می‌تواند منجر به فرایند‌های تشدیدکننده بیماری التهاب روده شود.

در طول این مطالعه، شاخص توده بدنی و میانگین اندازه دورکمر شرکت کنندگان کاهش یافت.

به گفته محققان، مصرف بلندمدت رژیم غذایی مدیترانه‌ای موجب کاهش میزان التهاب و بهبود سلامت متابولیکی می‌شود.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای مملو از میوه، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، ماهی، و چربی‌های سالم نظیر روغن زیتون است که اکثراً دارای خواص ضدالتهابی هستند. در عوض رژیم غذایی غربی مملو از گوشت قرمز و فراوری شده، مواد قندی، و چربی‌های سالم است که می‌توانند موجب افزایش التهاب شوند.

در نتیجه محققان معتقدند پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به کاهش التهاب و تسکین علائم بیماری التهاب روده کمک کند.

در این مطالعه محققان دانشگاه کاگلیاری ایتالیا، ۸۳،۱۴۷ فرد سوئدی را که مبتلا به التهاب روده نبودند به مدت ۱۷ سال از لحاظ میزان پیروی شان از رژیم غذایی مدیترانه‌ای تحت نظر داشتند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا