احتمال سرطان و سکته را کاهش دهید

آفتاب‌‌نیوز :

میوه و سبزی از گروه‌های اصلی مواد غذایی محسوب می‌شوند که همه افراد سالم باید از این دو گروه غذایی در طول روز مصرف کنند. باید توجه داشت مصرف میوه و سبزی به پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان‌های دستگاه گوارش کمک می‌کند که این اثر محافظتی مربوط به آنتی اکسیدان‌ها و ریز مغذی‌هایی همچون فلاونید، کاروتنوید، ویتامین C، اسید فولیک و فیبر غذایی است. این مواد و مواد دیگر به عنوان مسدود کننده یا سرکوب کننده تومور‌های سرطانی و پیشگیری از آسیب اکسیداتیو نقش دارند. 

تخمین زده می‌شود که مصرف کم میوه و سبزیجات باعث حدود ۱۹ درصد از سرطان‌های دستگاه گوارش و حدود ۳۱ درصد از بیماری‌های ایسکمیک قلبی و ۱۱ درصد از سکته‌های مغزی در سراسر جهان می‌شود. به طور کلی، ۲.۷ میلیون (۴.۹٪) مرگ ناشی از مصرف کم میوه و سبزیجات نسبت داده می‌شود.

مصرف میوه و سبزیجات ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر را از طریق افزایش در دسترس بودن مواد مغذی مختلف و توانایی آن‌ها در کاهش عوامل خطر مرتبط کاهش دهد. فشار خون و کلسترول بالا عوامل خطر برای بیماری عروق کرونر قلب و سکته مغزی هستند و پتاسیمی که توسط میوه‌ها و سبزیجات تامین می‌شود فشار خون را کاهش می‌دهد.

فیبر غذایی همچنین ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند و همراه با مواد شیمیایی گیاهی مانند استرول‌های گیاهی، فلاونوئید‌ها و سایر آنتی اکسیدان‌ها ممکن است در تعدیل کلسترول و سایر فرآیند‌های بیولوژیکی مهم باشد که می‌تواند خطر تصلب شرایین (ضخیم شدن عروق) را کاهش دهد.

علاوه بر این، فولات رژیم غذایی عامل تعیین کننده سطح هموسیستئین در خون بوده و هموسیستئین با بیماری عروق کرونر قلب مرتبط است. فیبر رژیمی همچنین ممکن است به تنظیم انسولین کمک کند که ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تحت تاثیر قرار دهد و همراه با محتوای بالای آب میوه‌های سبزیجات، ممکن است به کاهش خطر اضافه وزن و چاقی با ترویج سیری و سیری کمک کند.

پیشگیری از سرطان معده با سبزیجات سبز و زرد 

مصرف میوه اثر محافظتی در برابر سرطان‌های دهان، حلق، حنجره، مری، دهانه رحم، ریه و معده دارد. سبزیجات غیر نشاسته‌ای مانند اسفناج، گوجه فرنگی و فلفل احتمالا در برابر سرطان‌های دهان، حلق، حنجره و مری نقش حفاظتی دارند. همه سبزیجات به‌ویژه انواع سبز و زرد آن، احتمالا از سرطان معده پیشگیری می‌کند.

توصیه کشور‌های مختلف به مصرف میوه و سبزی متفاوت بوده، اما به طور کلی مصرف سه واحد یا بیشتر از سبزیجات و ۲ واحد یا بیشتر میوه در روز توصیه می‌شود. هر واحد تقریبا ۸۰ گرم یا نصف لیوان است.

عوامل آنتی کارسینوژن (ضد سرطان) میوه‌ها و سبزیجات آنتی اکسیدان‌هایی مانند ویتامین C و E، سلنیوم و فیتوکمیکال‌ها بوده هنوز کاملا مشخص نیست کدامین ماده میوه‌ها و سبزیجات بیشترین اثر حفاظتی در برابر سرطان را داراست؛ این مواد دارای مکانیسم‌های تکمیلی و همپوشانی مانند القای آنزیم‌های دفع مسمومیت، رقیق کردن و چسبیدن به عوامل کارسینوژن در مجرای گوارشی، تغییر هورمون‌های متابولیسمی و اثرات آنتی اکسیدانی است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا