تابستان سختی را در پیش داریم

جزئیات ۱۸۰ برنامه برای مدیریت مصرف برق در تابستان ۱۴۰۳

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، علی اکبر محرابیان در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل توانیر افزود: ١٨٠ پروژه و برنامه در گروه‌های مختلف تدوین شده است که یکایک این برنامه‌ها ضامن موفقیت ماست، به عبارتی تکمیل حلقه‌های این زنجیر بزرگ می‌تواند ضامن موفقیت باشد و اگر در هر بخشی، هر شرکتی و یا هر استانی، حلقه‌های مفقوده داشته باشیم حتما بدون شک از آن نقطه لطمه می‌خوریم.

وی ادامه داد: پنج کمیته را برای اجرایی کردن این برنامه‌ها طراحی کرده ایم، تا امروز بالغ بر ۴۲۴ مصوبه در این کمیته‌ها داشتیم، ۴۸ جلسه اصلی و ۲۳ جلسه فرعی تشکیل شده است؛ جلسات برگزار شده نیز کاملا عملیاتی و تصمیم هاکاملا اجرایی است.

وزیر نیرو گفت: مهم‌ترین نگرانی بنده این است که کل صنعت مشتمل بر حدود ١٠٠ هزار نفر نیروی همکار، آیا همراه حرکت می‌کنند یا خیر؟ قطعا همراهی این خیل عظیم در گرو توجه مدیر و حرکت مدیر با کل صنعت است.

محرابیان ادامه داد: یکی از مهم‌ترین کمیته‌های ما کمیته مدیریت و بهینه سازی مصرف است، در این کمیته مجموعه تصمیم‌ها در قالب دستورالعمل‌های بهینه سازی مصرف اخیرا ابلاغ شده است یک دستورالعمل در حوزه اداری، یک دستورالعمل در حوزه خانگی، یک دستورالمل در حوزه کشاورزی و یک دستورالعمل در حوزه صنعتی تهیه شده است، که اگر تک تک این دستورالعمل‌ها گام به گام اگر اجرا شود قطعا ما می‌توانیم صنعت را اداره کنیم.

وزیر نیرو گفت: موضوع رفع ناترازی، محدودیت یا یک بحران نیست بلکه استفاده از علم و تکنولوژی برای مدیریت صحیح، عالمانه و اقتصادی صنعت است.

وی افزود: به هیچ وجه اقتصادی نیست برای مصرف پیک خود در تولید، انتقال و شبکه ظرفیت سازی کنیم و در هیچ کشور پیشرفته‌ای نیز چنین تصوری وجود ندارد، لذا مدیریت صنعت برق در شرایط موجود یک مدیریت کاملا علمی است.

محرابیان ادامه داد: در روز شنبه یک نمونه را خدمت آقای رئیس جمهور و برخی از اعضای هیات دولت مثال زدم؛ نمودار مصرف صنعت را در روز ١٣ آذر و پنجم مرداد نشان دادم که چگونه با شیوه‌های مدرن مدیریت مصرف توانستیم در تابستان ۲.۵ درصد انرژی بیشتری در یک روز به نسبت روزی که هیچگونه محدودیتی نداریم تامین کنیم، این به معنای افتخار صنعت است.

وزیر نیرو گفت: در ادارات مصوبه‌ای در شورای عالی انرژی ابلاغ شد که ۲۰ درصد مصرف ادارات از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین شود، این دستورالعمل را بنده ابلاغ کرده ام، در صنعت هم قانون داشتیم یک درصد از مصرف برق در سال ۱۴۰۲ از محل تجدیدپذیر تامین شود و تا پنج سال هر سال یک درصد اضافه شود تا این میزان به پنح درصد برسد.

وی افزود: مهم‌ترین نقطه ضعف مان در تجدیدپذیر عدم کشش بازار است و منطقی هم هست که از طرف بازار هم کششی نباشد، چون انرژی و سوخت رایگان داده می‌شود و یک مسابقه ناعادلانه‌ای بود؛ برای رفع این بی عدالتی، یک کشش تقاضا در قانون و مصوبه شورای عالی انرژی به وجود آوردیم، همکاران باید در این باره کنترل کنند که این موارد اجرا شود.

وزیر نیرو گفت: تابستان سختی را در پیش داریم، اما می‌توانیم از آن بدون خاموشی عبور کنیم به شرط آنکه این برنامه‌ها را رعایت کنیم.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها این است که موضوع صرفه جویی را در یک چارچوب مدیریت شده و در یک بستر تعاملی با شیوه‌های اطلاع رسانی ساعتی و لحظه‌ای به مصرف کننده منتقل کنیم و یک مشارکت ملی و عمومی را در صرفه جویی و توجه دادن به مصرف جلب کنیم، اگر این اقدام انجام شود در کنار اقدام‌های دیگر می‌توانیم نه تنها تابستان ۱۴۰۳ را بلکه تمام سال‌های پیش رو را در واقع عبور کنیم.

محرابیان ادامه داد: موضوع اپراتور انرژی همین بحث را دنبال می‌کند، ما امروز بستر‌های مختلفی برای ارتباط با مردم داریم یکی از این بسترها، استفاده از تلفن‌های همراه است و امکان تعامل وجود دارد و اگر ابزار‌های دیگر رسانه بسیج شوند که بتواند این ارتباط را تقویت کنند، این یک ظرفیت بسیار مهم است که ما باید بتوانیم از آن حداکثر بهره را ببریم.

وزیر نیرو گفت: در کمیته توسعه و ارتقا شبکه، تعداد نقاطی که در شبکه ضعف داریم به خصوص در پیک تابستان، به خوبی شناسایی و اولویت بندی شده است و به عنوان پروژه‌های حیاتی مصوب و ابلاغ شده است و در حال حاضر در مسیر اجراست. مهم‌ترین آن‌ها در تهران، مازندران، گیلان، سیستان و بلوچستان و خوزستان است.

مشاور وزیر نیرو در این مراسم گفت: سال ۱۴۰۰ شرایطی بود که نوعی یاس و ناامیدی و سرخوردگی به خاطر وضعیتی که ایجاد شده بوده حاکم شده بود بر صنعت برق و این که از کجا شروع بکنیم که امور به سامان برسد کاری بود که در این دوره باید انجام می‌شد که با مدیریت داهیانه مقام وزارت به خوبی انجام شد به طوری که دو تابستان گذشته را با کمترین مشکل سپری کردیم.

آرش کردی با اشاره به تحول در شاخص‌های صنعت برق طی دو سال اخیر ادامه داد: بیشتر شاخص‌های مد نظر ابتدای برنامه وزارت نیرو محقق شده و بخش‌های مختلف صنعت برق اعم از اقتصادی، درآمدی و توسعه شبکه‌های برق) در مسیر درستی قرار گرفته اند.

وی ادامه داد: اقدام‌های وزارت نیرو به مدیریت آقای محرابیان به گونه‌ای بوده که ریل گذاری‌ها به شکل ایجاد قوانین منسجم و بلندمدت و پایدار انجام شده که اگر ما بتوانیم این قوانین را به منصه ظهور برسانیم، مطمئنا صنعت برق خیلی زود در جایگاه مطلوبی که شایسته آن هست، قرار خواهد گرفت.

کردی گزارشی از عملکرد شرکت توانیر در دوره مسوولیت خویش را بیان کرد و گفت: مهمترین دستاورد وزارت نیرو در این دوره که دستاورد کمی هم نیست، رضایت مردم، مشترکان و ذی نفعان صنعت برق و مسوولان نظام است که ناشی از اقدام‌هایی است که طی این دوره با راهبری شخص وزیر نیرو انجام شد.

وی افزود: در این دوره به بیش از ٣٠ هزار مگاولت آمپر توسعه شبکه دست یافتیم، بیش از ٤ هزار کیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع احداث شد، شبکه برق ١٢ هزار روستا نوسازی و ١٧ هزار دستگاه مولد برق خورشیدی به عشایر تحویل داده شد.

کردی با ابراز خرسندی از این که مردی از امتحان پس داده از تبار برق عهده دار مسوولیت صنعت برق شده، برای مصطفی رجبی مشهدی در مسوولیت جدید آرزوی موفقیت کرد.

رجبی مشهدی مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت توانیر نیز در این مراسم ضمن تشکر از همه حمایت‌های مقام وزارت از مدیریت شبکه برق ابراز امیداوری کرد با توجه به حسن اعتماد آقای محرابیان برای واگذاری این مسوولیت، این حمایت‌ها تداوم داشته باشد و ما هم بتوانیم در انجام وظایف موفق باشیم.

وی پرداختن به دو موضوع ماده ۴ قانون مانع زدایی و جهت گیری مناسب در توسعه تجدیدپذیر‌ها را جزو اولویت‌های کاری خود در مسوولیت جدید برشمرد و گفت: توجه به این مقوله قطعا می‌تواند به مشکل ناترازی صنعت برق کمک موثری کند.

وی بر تداوم اجرای برنامه‌های بهینه سازی و مدیریت مصرف برق و در کنار آن برای گذر موفق از اوج بار ۱۴۰۲ تاکید کرد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا