امکان راهاندازی دفتر «ILO» در خوزستان/ باید نگاهمان در بسیاری از حوزهها تغییر یابد
ایسنا/خوزستان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دفتر «ILO» در ایران مدتهاست تعطیل شده و امکان راهاندازی آن در خوزستان وجود دارد.
احمد میدری در نشست شورای برنامهریزی و توسعه خوزستان که امشب (۴ بهمنماه) در شهرک نفت اهواز برگزار شد، اظهار کرد: با کانونهای تشکلهای کارگری و کارفرمایی و اتاق تعاون جلسه داشتیم که گفتند اقدامات زیادی برای بهبود وضعیت در این منطقه میتوان انجام داد به شرطی که تفویض اختیارات لازم انجام شود.
وی افزود: دفتر «ILO» در ایران مدتهاست تعطیل شده است و امکان راهاندازی آن در خوزستان وجود دارد. خرید از داخل خوزستان از طریق هوش مصنوعی قابل پیگیری است. وجود زمینهای فراوان برای تبدیل به زمینهای کشاورزی نیز از دیگر موارد مطرح شده توسط این تشکلها بوده است.
میدری ادامه داد: این پیشنهادات نشان میدهد اگر غل و زنجیرهایی که سیستم اداری وضع کرده و موجب کاهش خلاقیتها شده است را برداریم، میتواند بسیار مؤثر باشد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما باید نگاهمان در بسیاری از حوزهها را تغییر دهیم تا بتوانیم توسعه را ایجاد کنیم.
میدری گفت: شرکت فولاد اکسین برای تامین برق موردنیاز خود امسال ۱۰۰ هزار تن کاهش تولید داشته که این مساله به دلیل قطع گاز و برق اتفاق افتاده است. برای اینکه در سال آینده این قطعی گاز و برق رخ ندهد ۷۵۰ میلیارد تومان برای تولید برق در حال سرمایهگذاری است و ۷۵۰ میلیارد تومان برای فشرده کردن و انجماد گاز نیز در حال سرمایهگذاری است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از نکات تلخ این است که پتروشیمی آبادان که بعد از جنگ ویران شده بود بازسازی شد و در سال ۸۴ جزو سودآورترین پروژههای ملی بود و تا سال ۱۳۹۰ سودآور بود اما از سال ۱۳۹۴ زیانده شده است. این مساله به دلیل این رخ داده است که تولید این شرکت از ۱۷ هزار تن به ۶۲ تن رسیده است. یعنی میزان تولید به یک سیام کاهش یافته است.
میدری بیان کرد: این مساله به دلیل سوءمدیریت و کارگران مازاد اتفاق افتاده است. تعداد کارگران از ۴۰۰ نفر به ۱۳۰۰ نفر رسیده است. این در حالی است که میزان تولید بسیار کاهش یافته است اما تعداد کارگران ۳ برابر شده است. در خوزستان به شدت با این مشکل مواجه هستیم.
میدری گفت: در خوزستان به دلیل فشارهای اجتماعی شرکتهای سودآور نفت و فولاد مجبور شدند نیروی مازاد جذب کنند. این بحران قابل حل است. میتوان پتروشیمی را احیا کرد اما چه تضمینی وجود دارد که دوباره نیروی مازاد به این شرکت تزریق نکنیم و شرکتهای سودآور را به کانون بحران مبدل نکنیم. پنج سال است که این شرکت زیان میدهد و هر ماه باید ۱۰۰ میلیارد تومان از حقوق بازنشستگان بگیریم و به شرکت بدهیم تا کارگران حداقلها را دریافت کنند.
وی عنوان کرد: بسیاری از شرکتهای پتروشیمی خوزستان این روند را شروع کردند و چند سال است با روند کاهش سود روبرو شدهاند. ندیدن منافع ملی همراه با منافع شرکتی یک آسیب بزرگ است.
میدری گفت: باید قبول کنیم اگر ناکارآمدیهایی در ما وجود دارد تنها مقصران آن مدیران نیستند و همه ما در آن مسئول هستیم.
انتهای پیام