ورود ۱۰۸ ایده نوآورانه صنعت معدن در رویداد اینوماین ۴

همزمان با برگزاری چهارمین رویداد ایده‌های ارزش‌آفرین صنایع معدنی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی، ۱۰۸ ایده به بخش داوری جشنواره راه یافتند.

به گزارش ایسنا، چهارمین رویداد «اینوماین» یا ایده‌های ارزش‌آفرین صنایع معدنی و بخش صنعت معدن با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور صنعت معدن کشور امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. حدود ۳۱۰ ایده، جذب و از میان آنها، ۱۲ ایده برتر شناسایی و در مراسم امروز تقدیر شدند.

این جشنواره با هدف شناسایی نوآوران فناور بخش معدن و صنایع معدنی، فرصت‌سازی برای صاحبان ایده‌، تجاری‌سازی ایده‌های برتر، حل مسائل ملی مبتنی بر اندیشه ایرانی، جلب و هدایت سرمایه‌گذاری، همگرایی صاحبان صنعت و پژوهشگران فناور، توسعه فضای تعامل، همفکری و خلاقیت از امروز آغاز به کار کرد و تا روز پنج‌شنبه، ۲۶ بهمن در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ادامه دارد.

در چهارمین دوره برگزاری این جشنواره فراخوان جذب ایده با ۱۰ محور اقتصاد چرخشی معدن، معدنکاری، اقتصاد و بهره‌وری سبز، انرژی‌های پاک، فناوری‌ها و یا روش‌های نوین اکتشاف، فناوری‌های نوین بهره‌برداری و استخراج، فناوری‌های نوین فرآوری مواد معدنی، فناوری‌های نوین در بومی‌سازی، فناوری‌های نوین در عارضه‌یابی، فناوری‌های نوین در حوزه صنعت نسل ۴ معدن و بکارگیری فناوری‌ها و تجهیزات نوین منتشر شد که طی مهلت زمان اعلام شده ۳۰۰ ایده در سامانه اینوماین ثبت شد که از این تعداد ۱۰۸ ایده به بخش داوری جشنواره راه یافت.

ایده‌های داوری شده در جشنواره اینوماین ۴، براساس سطح آمادگی فناورانه ایده‌پردازان (TRL) در ۴ بخش مشتمل بر جوانه، پیوند، رشد و شکوفایی راه پیدا خواهند کرد. «بخش جوانه» با ۴۰ ایده شامل محققان دانشگاهی، دانشجویان و متخصصان، «بخش پیوند» با ۲۸ ایده شامل هسته فناور یا نوآور و استارتاپ‌ها، «بخش رشد» با ۱۹ ایده شامل استارتاپ و کسب و کارهای نوپا و «بخش شکوفایی» با ۲۱ ایده، شامل شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق است.

در این مراسم، مجید وفایی‌فرد، دبیر اجرایی چهارمین رویداد اینوماین، با ارائه گزارشی از رویکردهای این جشنواره در سه دوره قبل، گفت: مهمترین بخش هر رویداد نیازسنجی و بعد از آن، تعیین محورها است. در همین راستا با برگزاری رویدادهایی در راستای نیازسنجی واحدهای معدنی کشور گام برداشتیم. 

وی  ادامه داد: طی همایش‌هایی که برای جذب ایده‌ها داشتیم، متوجه شدیم که انگیزه و بی‌اعتمادی به صنعت در دانشگاه و شرکت‌های کشور وجود دارد و نیاز است تا دوباره اعتماد در فضای صنعت معدن کشور احیا شود.

دبیر چهارمین جشنواره اینوماین، درخصوص نحوه تعیین سطوح فناوری ایده‌ها برای ‌دریافت جایزه، توضیح داد: هر ایده متناسب با TRL یا سطح فناورانه خود جایزه دریافت می‌کند.

وی در خصوص وضعیت فعلی اکوسیستم دانش‌بنیانی و استارتاپی ایران، تاکید کرد: در منطقه کشورهایی مانند عمان، وضعیت بسیار بهتری نسبت به ایران دارند. در آسیا نیز سنگاپور جزء یکی از بهترین کشورهایی است که در حوزه استارتاپ‌ها و ایده‌های فناورانه فعال است.

دبیر چهارمین جشنواره ایده‌های فناورانه و ارزش‌آفرین صنعت معدن، یکی از مشکلات اساسی کشور در حوزه صنعت معدن را کمبود تعداد شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان دانست و یادآور شد: تنها ۱۰ درصد دانش‌بنیان‌ها درحوزه صنعت معدن فعالیت دارند.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا