آفتاب‌‌نیوز : بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه شرکت فولاد خوزستان نشان می‌دهد که این شرکت در دوره مورد بررسی، عملکرد بسیار نامطلوبی از خود نشان داد و این زنگ خطر به صدا درآمد که اگر شرکت در ادامه راه نتواند به هر طریقی روند سودسازی خود را بهبود ببخشد در سال‌های آینده به زیاندهی می‌رسد. […]


آفتاب‌‌نیوز :

بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه شرکت فولاد خوزستان نشان می‌دهد که این شرکت در دوره مورد بررسی، عملکرد بسیار نامطلوبی از خود نشان داد و این زنگ خطر به صدا درآمد که اگر شرکت در ادامه راه نتواند به هر طریقی روند سودسازی خود را بهبود ببخشد در سال‌های آینده به زیاندهی می‌رسد.

شرکت فولاد خوزستان که سهام آن با نماد فخوز در بورس تهران معامله می‌شود در اواسط سال ۱۴۰۱ مانند دیگر فولادسازان با کاهش محسوس نرخ‌های فروش محصولات خود روبه‌رو شده بود. اما رفته رفته با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال ۱۴۰۱ نرخ فروش برخی از محصولات فخوز از قبیل بلوم، بیلت و گندله تا حدودی افزایش داشت.

گفتنی است سایر محصولات فولاد خوزستان که شامل آهن اسفنجی و اسلب می‌شود، کماکان از سال گذشته با نرخ کمتری به فروش می‌رسد.

با فخوز بیشتر آشنا شویم

شـرکت فولاد خوزسـتان رتبه اول عرضه محصـولات نیمه نهایی فولاد که شامل اسلب، بلوم و بیلت می‌شود را در اختیار گرفته است. همچنین این شرکت دومین تولیدکننده بزرگ فولاد خام کشور نیز به حساب می‌آید و از این رو یکی از عناصر مهم تولیدی و اقتصادی کشور محسوب می‌شود.

سهام شرکت در اواسط مرداد سال ۸۶ با قیمت ۳۳۵ تومان برای اولین بار در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد.

سرمایه شرکت در زمان عرضه اولیه ۲۱۹ میلیارد تومان بود که پس از چند ۶ مرحله افزایش سرمایه به ۱۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

گفتنی است آخرین افزایش سرمایه شرکت مربوط به شهریور سال ۱۴۰۱ بود که به موجب آن سرمایه شرکت از ۱۲ هزار میلیارد تومان با افزایش ۵۸ درصدی از محل ذخیره‌ها به سرمایه کنونی رسید.

شرکت گروه توسعه اقتصادی پایندگان با در اختیار گرفتن بیش از ۴۶ درصد از سهام فخوز بزرگترین سهامدار عمده این شرکت محسوب می‌شود.

شرکت سرمایه‌گذاری آتیه صبا و سامان مجد نیز به ترتیب ۳٫۰۱ و ۱٫۳۴ درصد از سهام فولاد خوزستان را تصاحب کرده‌اند.

لازم به ذکر است حدود ۳۴ درصد از سهام این شرکت در اختیار سهامدارن خرد یا به اصطلاح شناور است.

فخوز در ۹ ماهه امسال چه کرد؟

بررسی صورت‌های مالی ۹ ماهه شرکت فولاد خوزستان نشان می‌دهد که شرکت در این دوره عملکرد بسیار بدی از خود نشان داد و این زنگ خطر به صدا درآمد که اگر شرکت در ادامه راه نتواند به هر طریقی روند سودسازی خود را بهبود ببخشد در سال‌های آینده به زیاندهی می‌رسد.

چراکه با افزایش نرخ دلار و تورم موجود هزینه‎‌های شرکت‌ روز به روز در حال افزایش است و در مقابل، قیمت‌گذاری دستوری و جلوگیری از افزایش نرخ فروش، افزایش درآمد فخوز را سرکوب کرده است.

این گزارش نشان می‌دهد سود عملیاتی فولاد خوزستان در ۹ ماهه ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۶۷ درصد افت داشته و از ۱۱ هزار و ۲۸۵ میلیارد تومان به سه هزار و ۷۴۵ میلیارد تومان رسیده است.

این کاهش درآمد عملیاتی شرکت در حالی به وقوع پیوست که درآمد حاصل از فروش محصولات فخوز در این دوره افزایش داشت. اما همانطور که پیشتر گفته شد افزایش بیش از ۵۰ درصدی بهای تمام شده کالای فروش رفته در ۹ ماهه ۱۴۰۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل گریبان سودسازی شرکت را گرفت و مانع از افزایش سود عملیاتی شرکت شد.

سود خالص شرکت نیز در این دوره بیشتر از ۶۳ درصد کاهش داشت و عدد سه هزار و ۸۹۸ میلیارد تومان را در این صورت مالی به ثبت رساند.