یک روایت کمتر شنیده شده از حضور ایران در سوریه

فیلم مستند «هزارپا» روایتی متفاوت از محاصره شهر فوعه سوریه و مقاومت مردم این شهر با کمک ایرانی‌ها در مقابل جبهه النصره است که تا به حال کسی به آن نپرداخته است.

به گزارش ایسنا، فیلم مستند «۱۸ هزارپا» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی مهدی شامحمدی با حضور اصحاب رسانه در سالن سوره مهر اکران شد.

این مستند ابتدا با روایت زندگی یکی از ساکنان فوعه سوریه آغاز می‌شود که حال و هوای این شهر را قبل از جنگ روایت می‌کند، سپس داستان محاصره این شهر توسط جبهه النصره و سختی‌هایی که مردم این شهر در طول سه سال تحمل می‌کنند به نمایش گذاشته می‌شود.

بخش پایانی این فیلم نیز روایت کمک‌های ایرانی‌ها به مردم این شهر از طریق هواپیما حامل سوخت، دارو و مواد غذایی است که باعث می‌شود مردم این شهر در مقابل محاصره ناجوانمردانه جبهه النصره مقاومت کنند.

اما این فیلم جدای از موضوع جنگ و لطمه‌هایی که به زندگی مردم وارد می‌شود در یک بخشی از خود سعی دارد نشان دهد جریان انحرافی تا چه اندازه می‌تواند انسان‌ها را خشن و بی‌رحم کند، زیرا پیش از حمله جبهه النصره به شهر فوعه مردم این شهر متشکل از اهل تسنن، تشیع و علویان در کنار هم زندگی خوب و مسالمت‌آمیزی دارند و اصلا تفاوت مذهب در خلال زندگی مردم تاثیری ندارد.

در همین جا است که کارگردان اثر به خوبی نشان می‌دهد که تفکر تفرقه‌انگیز تکفیری چگونه باعث می‌شود مردمی که پیش از این با یکدیگر دوست و همسایه بودند؛ به جان هم بیافتند. 

این فیلم قرار است در اکران سیار به نمایش گذاشته شود.

در همین راستا مهدی شامحمدی -کارگردان و تهیه‌کننده مستند «۱۸ هزارپا»- در یکی از اکران‌های سیار این فیلم حضور پیدا کرده و به جزئیاتی از این فیلم پرداخت و گفت: گروه پروازهای نظامی ایرانی در سوریه (هوابرد) رکوردهای بی‌نظیری در زمان امداد رسانی هوایی به مردم فوعه و کفریا سوریه از خود به جای گذاشتند. آنها از ارتفاع ۱۸ هزارپایی بسته‌های غذا و سوخت را برای مردمی که سه سال در محاصره مسلحین جبهه النصره بودند ارسال می‌کردند.

وی افزود: پرتاب بسته‌های غذا و سوخت به منطقه فوعه و کفریا باید با دقت بالایی انجام می‌شد تا این بسته‌ها به دست مسلحین جبهه النصره که در فاصله کمی از نیروی مقاومت مردمی قرار داشتند نیافتد. این کار در شرایطی انجام می‌شد که موشک‌های زیادی به سمت هواپیماها پرتاب می‌ شد و خلبان‌های ایرانی را مجبور می‌کرد که در ارتفاع ۱۸ هزارپایی پرواز کنند.

این کارگردان تاکید کرد: خلبان‌های ایران برای ثبت رکورد و پروپاگاندا این کار را نکردند و تنها هدفشان کمک به هزاران زن و کودکی بود که در محاصره‌ای مرگبار در سوریه گرفتار شده بودند ولی خوب است که این موضوعات هم در رسانه‌ها گفته شود.

شامحمدی در پایان گفت: ناگفته‌های زیادی در مورد حضور ایران در سوریه و کمک‌های انسان دوستانه ایران به مردم سوریه در دوران حمله داعش به این کشور وجود دارد که هیچگاه رسانه‌ای نشده است. امیدوارم اکران «۱۸ هزارپا» فرصتی برای مطرح شدن این موضوعات و بازگویی واقعیت‌ها باشد.

مستند «۱۸ هزارپا» محصول مرکز گسترش سینما مستند، تجربی و پویانمایی، بنیاد روایت فتح و مجموعه امروز فیلم است که توسط پخش بهمن سبز اکران سیار می‌شود.

این مستند در بخش «شاخه‌های زیتون» سی و هشتمین جشنواره جهانی فیلم فجر روی پرده رفت. «هجده هزار پا» پیش از این تندیس طلایی و دیپلم افتخار بخش شهید آوینی چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت» و جایزه مستند برگزیده شبکه مستند سیما را دریافت کرده است.

در خلاصه داستان این اثر آمده است: «فوعه بیش از سه سال است که تحت حمله مسلحین جبهه النصره در محاصره قرار دارد و مردم شرایط بسیار سختی را تجربه می‌کنند. تعصبات فرقه‌ای، شهری را که روزی در آن شیعه و سنی در کنار هم زندگی می‌کردند درگیر آتشی مرگبار کرده است. هر روز کودکان بیشتری کشته می‌شوند و تنها امید مردم به هواپیماهایی است که برای آنها بسته‌های آذوقه و سوخت پرتاب می‌کنند.»

مخاطبان برای ثبت نام اکران سیار این اثر می‌توانند به سایت esayar.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا