پشت پرده حمله به سفارت ایران در دمشق

مرتضی سیمیاری کارشناس مسائل غرب آسیا، درباره حضور مقامات ایتالیایی در صف دیدار با جولانی، اظهار کرد: دولت ایتالیا برای گرفتن سهم خود از کیک سوریه وارد دمشق شده است، از نگاه کشور‌های غربی سوریه در دوران پسا اسد به شکل ژله‌ای در آمده و قبل از سفت شدن آن هر کدام از بازیگران باید سهم خود را جدا کنند.

وی با بیان اینکه نقش ایتالیا در تحولات منطقه پیچیده است، ادامه داد: آبان سال ۱۴۰۰ آمریکایی‌ها تروریست‌های مغاویر الثوره یا همان ارتش آزاد سوریه را به پایگاه تنف انتقال دادند. این پایگاه دارای موقعیت راهبردی در نزدیکی مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن بود، در آنجا اعضای این گروهک تروریستی در کنار برخی داعشی‌های فراری از زندان «قسد» کنار یکدیگر قرار گرفته و آموزش نظامی پیشرفته دیدند.

کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: این گروه پس از طی دوره تکمیلی اول به پایگاه ایکس ۲۲ در اردن منتقل شده و آموزش نهایی در حوزه‌های ترور، جنگ سایبری، جاسوسی و جنگال را در کنار افسران آمریکایی و صهیونیستی را دیدند، نکته جالب توجه آن‌که پایگاه فوق توسط ایتالیایی‌ها اداره می‌شود و یکی از مراکز اصلی شرارت در منطقه است.

سیمیاری با اشاره به حمله به سفارت ایران در نخستین روز پس از سقوط دولت اسد، گفت: اعضای مغاویر الثوره همان گروهی است که در صبح تحولات در سوریه و خروج اسد، وارد سفارت ایران در دمشق شده و باعث ایجاد ناامنی غیردیپلماتیک در آن شد.

وی با توجه به تحرکات اخیر در منطقه، تصریح کرد: برخی کشور‌ها مانند ایتالیا به جای برعهده‌گیری نقش سازنده دیپلماتیک در تلاش هستند تا عنصری فعال در اتاق فرمان آمریکایی- صهیونیستی بوده و به روند تصعید چندپله‌ای به ویژه در دریای سرخ دامن بزنند.

کارشناس مسائل غرب آسیا عنوان کرد: البته این کشور قبل از برعهده گرفتن چنین نقشی باید ماجرای «دریاچه ماگیوره» را دوباره به یاد بیاورد، در آن زمان موساد حتی نتوانست جسد غرق شده افسران خود را به مناطق اشغالی بازگرداند.

وزیر خارجه ایتالیا در سفری قابل توجه وارد دمشق شده است، «آنتونیوتایانی» وزیر خارجه ایتالیا پس از این دیدار با ابومحمد الجولانی در دمشق گفته است که از امروز مسیر جدیدی را در روابط بین ایتالیا و سوریه آغاز خواهد شد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا