ارز می‌دهیم، ارز پس می‌گیرم؛ این خطر قرمز ماست

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی گفت: نرخ ارز مقدار ثابتی ندارد و اخیراً هم افزایش چشمگیری داشته است. برای همین وصول مطالبات با نرخ ارز امروز حساب می‌شود نه نرخ ارز روزی که وام داده شده است.

مهدی غضنفری رئیس صندوق توسعه ملی صبح امروز (شنبه) در نشست خبری به مناسبت چهاردهمین سالگرد صندوق توسعه ملی که در محل این صندوق برگزار شد، اظهار کرد: برای دستیابی به حکمرانی متعالی باید به تدریج ساز و کار‌های بهتری فراهم کنیم. مأموریت صندوق توسعه ملی تبدیل عواید نفت و گاز به ثروت ماندکار، مولد و سرمایه‌های زاینده اقتصادی و حفظ سهم نسل‌های آینده از نفت و گاز است.

وی عنوان کرد: از شما می‌خواهیم اهداف صندوق را مدام به ما یادآوری کنید. ثروت ماندگار مانند بودجه نیست که هر سال به صفر برسد بلکه هر سال باید در حال بزرگتر شدن باشد. صندوق اگر در جایی سرمایه گذاری مالی می‌کند باید آن را افزایش دهد و از همه مهمتر حفظ سهم نسل‌های آینده از منابع نفت و گاز است با این استدلال که این منابع یک روز به پایان خواهند رسید.

رئیس صندوق توسعه ملی خاطرنشان کرد: در صندوق‌های ثروت دنیا در تمام کشور‌های دنیا با یک‌نرخ بازه در حال بزرگتر شدن هستند. پس اگر صندوق در سرمایه گذاری، مشارکت و تسهیلات منتظر افزایش سهم است آن را زیاده خواهی خطاب نکنید. سازمان برنامه و بودجه بودجه عمرانی دارد هر سال از منابع جدید بودجه تزریق می‌کند و، اما ما صندوقی هستیم که باید مدام وام بدهد و بزرگتر شود.

غضنفری بیان کرد: توسعه ابزار، توسعه کسب و کار، طراحی مدل آی هوپ، توجه به سرمایه گذاری در داخل و همزمان در خارج از کشور، وصول مطالبات، اطلاع رسانی محور‌های مورد بحث در این نشست خواهد بود.

وی در رابطه با عملکرد صندوق در توسعه ابزار ادامه داد: ما سند مربوط به اوراق مرابحه ارزی را با بانک مرکزی امضا کردیم. صندوق‌های PE، سپرده گذاری نامقید، سپرده گذاری مقید نوع ۱ و ۲، تعریف مفهوم ریال مانا و ابزار‌های دیگر را ایجاد کردیم. جعبه ابزار خود را برای مقابله با مشکلات پیش رو توسعه دادیم. صندوق کمتر در حوزه نفت و گاز و هوش مصنوعی حضور داشت. در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر هم صندوق دپارتمان‌هایی دارد که در صورت ریسک کمتر در پروژه‌ها مشارکت می‌کند.

رئیس صندوق توسعه ملی تصریح کرد: بسیاری از صندوق‌های بیمه‌ای ما فعالیت زیادی در بنگاه داری دارند. ما در صندوق توسعه ملی با ورود این صندوق به بنگاه داری مخالف هستیم و هر نوع بنگاه داری را مضر می‌دانیم و بنگاه داری را بسیار تخصصی می‌دانیم که صندوق هیچگاه قادر نخواهد بود ابعاد پیچیده آن را یاد بگیریم و اعمال کنیم. در نتیجه صندوق در هیچ پروژه‌ای وقتی از مشارکت صحبت می‌کند، قصد و منظور بنگاه داری ندارد.

غضنفری خوانساری ادامه داد: صندوق در عملیات بنگاه‌ها هیچ مسئولیتی ندارد بلکه از ریسک‌های متوجه تسهیلات فاصله می‌گیرد و با نظارت بر کار بنگاه‌ها روی هزینه کرد صحیح اموالی که در اختیار بنگاه‌ها قرار می‌دهد، آن را کنترل می‌کند.

وی در خصوص نقش صندوق در وصول مطالبات گفت: با کمال تأسف نرخ ارز مقدار ثابتی ندارد و وصول مطالبات با نرخ ارز روز محاسبه می‌کنند. اگر ارز ۱۰ برابر شود و با قیمت گذشته آن را بازستانی کنید صندوق کوچک می‌شود. ما هر سال در روز تأسیس صندوق با توجه به اصل شفافیت و اطلاع رسانی جلسه مشابه امروز را داشتیم تا مأموریت صندوق دنبال شود و در برنامه هفتم با رشد اقتصادی کشور جلوه گر شود.

رئیس صندوق توسعه ملی تاکید کرد: صندوق در شرایط فعلی برق، طرح‌ها و ایده‌های مختلفی را برای ناترازی در حوزه نفت و گاز امضا کرده و شورای اقتصاد هم اخیراً برای افزایش ظرفیت تولید ۲۵۰ هزار بشکه نفت سرمایه گذاری انجام داده است. در سایر میادین نفت و گاز هم این اتفاق افتاده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا