فرآیند مصرف و ترکیب سبد تولید انرژی در کشور اشتباه است

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، سید محمد اتابک وزیر صمت و سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عصر امروز یکشنبه ۷ بهمن ماه در نشست مشترکی که در کمیسیون صنایع و معادن مجلس برگزار شد موضوع ناترازی انرژی در بخش صنعت و معدن را بررسی کردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فرایند مصرف و ترکیب سبد تولید انرژی در کشور اشتباه است گفت: وقتی ۹۰ درصد تولید برق ما بر پایه گاز متمرکز است، ممکن است نیروگاه بسازیم، اما به دلیل کمبود گاز، نتوانیم از آن استفاده کنیم.

قالیباف افزود: سهم تولید برق از زغال‌سنگ در جهان ۳۳ درصد است، در کشور ما این رقم تقریباً صفر است.

وی با بیان اینکه چرا امروز این جلسه را تشکیل دادیم؟ گفت: موضوع انرژی هم یک فرصت بزرگ و هم یک تهدید بزرگ است. اگر به درستی عمل کنیم هیچ مسیری نزدیک‌تر از مصرف بهینه و درست نخواهد بود و اینگونه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار می‌توان به سرمایه کشور کمک کنیم؛ بنابراین با یک موضوع مهم و با اولویت طرف هستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی، نقش کمیسیون انرژی و صنایع مجلس را در موضوع ناترازی انرژی مهم خواند و خاطرنشان کرد: در مجلس یازدهم حلقه‌های گم شده نیازمند برای قانون‌گذاری را در اختیار مجلس دوازدهم قرار دادیم. دولت باید از این قوانین استفاده کند و باید به دولت کمک کنیم. آیا موضوعی بوده است که از بابت آن قانون نداشته باشیم؟ اما این که قانون اجرا نمی‌شود، بد است.

قالیباف اضافه کرد: باید تیمی در کمیسیون صنایع تشکیل شود تا به صورت قرارگاهی به موضوع انرژی بپردازد. وزارت صمت یک مصرف کننده در حوزه انرژی است و با استانداردسازی می‌تواند مصرف انرژی را کاهش دهد. یعنی بهینه کردن در دو طرف بر عهده وزارت صمت است.

وی با طرح این پرسش که چرا نیروگاه می‌سازیم ولی گاز نداریم؟ و یا چرا ۹۰ درصد از برق را متمرکز بر گاز می‌کنیم؟، پاسخ داد: استفاده ما از ذغال سنگ برای تولید برق صفر است. ۳۳ درصد از برق دنیا از ذغال سنگ دریافت می‌شود. امروز به حدی تحول در تکنولوژی اتفاق افتاده است که کمتر از یک دهه آینده اگر سیستم‌ها را به روز نکنیم، نه قابل رقابت هستیم و نه قابل صادرات انرژی و دیگر موارد هستیم. به اندازه کافی وقت‌های خود را تلف کرده‌ایم و دیگر حق خطا و از دست دادن زمان را نداریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حتما در مجلس موضوع نظارت، کمک کردن و توضیح خواستن از دولت را خواهیم داشت. کمیسیون صنایع باید کمیته‌ای به شکل قرارگاهی تشکیل دهد و موضوع انرژی را رصد کند.

قالیباف با اشاره به اینکه با هوشمندسازی بخش مهمی از ناتزازی انرژی را در کوتاه مدت و میان مدت توسط کارخانه‌جات و صنایع حل خواهد شد، گفت: باید به «ای، دی، سی» برسیم و کارت اعتبار دیجیتالی مصرف انرژی را در اختیار هر فرد قرار دهیم. شاید بخش‌هایی از وزارتخانه‌ها بگویند ما کاملا هوشمند هستیم. اما باید به سرعت اصلاح نهادی و فرآیندی را در دستور کار قرار دهیم.

وی، با بیان اینکه قانون دوام بسیار جدی است و وزارت فناوری باید آن را پیگیری کند و جرم انگاری نیز شده است، گفت: هزینه‌های بی خود زیاد کرده‌ایم و بهره برداری کمی داریم. در کشورمان هر طرحی برای هر موضوعی که نیازمندیم، باید نقش مردم را به معنای واقعی خود در آن طرح و تصمیم ببینیم و اگر ندیدیم، آن را بررسی نکنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نیازمند این هستیم تا برای بهینه سازی در حوزه انرژی، سرمایه گذاران را بیاوریم تا با کشور‌های خارجی متصل شوند. به شرط اینکه در دولت و مجلس برای آنان تسهیل گری کنیم. قانون نظام تامین مالی در شرکت‌های خصوصی این فرصت را برای مردم فراهم کرده است. وقتی در پلیس بودم و ۱۱۰ ایجاد شد، مردم از ما تشکر می‌کردند که امنیت ما را برطرف کردید. درصورتی که مردم به پلیس خدمت کردند و نقاط ناامن را به پلیس نشان می‌دادند.

قالیباف گفت: در همه بخش‌ها باید اینگونه عمل کنیم. حتما افزایش قیمت انرژی نه راه حل اول و نه تنها راه حل است. در کاهش شدت انرژی مردم باید به گونه‌ای دخیل باشند تا منفعت آنان را ببینیم. در این صورت شاهد کاهش شدت انرژی خواهیم بود. اگر در مجلس در کنار دولت باشیم و دولت بخش خصوصی و مردم را به میدان بیاورد، مشکلات حل خواهد شد.

وی اعلام کرد: در جلسه سران مقرر شد آقای پزشکیان، رئیس سازمان بهینه‌سازی را در قرارگاه مرکزی در روز‌های آتی مشخص کند و کمیسیون صنایع به صورت قرارگاهی نظارت کند. این کار باید به شکل کوتاه مدت و میان مدت شکل بگیرد. باید به کارت انرژی دیجیتالی برای هر فرد برسیم تا میزان مصرف انرژی هر فرد مشخص شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه با کمک کمیسیون‌های انرژی، صنایع و دولت باید ناتزازی انرژی را حل کنیم، گفت: حتما حمایت‌های هر بخش باید به انتهای زنجیره برسد و دقیقا به هدف اصابت کند و این با استفاده از هوشمندسازی، مردمی سازی و شفاف سازی امکان پذیر است.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا