سخنان ائمه اطهار(ع)؛ راهگشای کاهش معضلات اجتماعی
ایسنا/قم یک فعال قرآنی گفت: با توجه به کاربردی بودن فرمایشات ائمه اطهار (ع)، مطالعه بیشتر این کتب دینی فاخر میتواند در اصلاح مشکلات زندگی خانوادهها اثرگذار باشد و وقتی مشکلات خانوادگی افراد حل شود قطعاً در کاهش معضلات اجتماعی نیز مؤثر خواهد بود.
بخش معارفی چهلوپنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف از هشتم بهمن ماه در قم آغاز به کار کرده است و تا یازدهم بهمن نیز ادامه دارد. به بهانه میزبانی قم در این بخش از مسابقات گفتوگویی با شرکت کنندگان ادوار گذشته داشتیم.
یکی از این شرکت کنندگان سید محمد مجتبی صفائی متولد سال ۱۳۶۶ در قم است. به گفته این فعال قرآنی به خاطر اینکه نوه آیتالله سید مصطفی صفائی خوانساری (از علمای هم دوره آیتالله بروجردی) بوده است از ابتدا با فضای معارف دینی و مذهبی آشنایی داشته است.
این فعال قرآنی تا کنون موفق به کسب رتبه چهارم کشوری در رشته حفظ متن، ترجمه و مفاهیم نهج البلاغه در سال ۱۳۹۶ شده و چندین مرتبه نیز در مسابقات استانی و نیمه نهایی شرکت کرده است.
سید محمد مجتبی صفایی در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: تا دوره پیش دانشگاهی در قم بودم و پس از پذیرش در کنکور سراسری به دانشگاه صنعت نفت آبادان دانشکده شهید تندگویان رفتم و پس از فارغالتحصیلی نیز در مناطق مختلفی شامل: جنوب کشور (کنگان، عسلویه و گناوه) شمال شرق (شیروان)، کرمان، تهران و قم در زمینه ( HSE سلامت، ایمنی و محیط زیست) مشغول به کار شدم.
وی بیان کرد: بنده دارای مدرک کارشناسی ایمنی و حفاظت فنی هستم و هم اکنون به عنوان مهندس ایمنی در پتروشیمی هنگام (زیر مجموعه صنایع پتروشیمی خلیج فارس) در منطقه عسلویه مشغول به کار هستم و همراه خانواده در شهر جم از استان بوشهر زندگی میکنم.
وی اظهار کرد: از دوران ابتدایی به دلیل حضور در محیط مساجد و جلسات قرآنی با معارف قرآن و عترت آشنایی پیدا کردم و شروع آشنایی بنده با نهج البلاغه از دوران دانشگاه بوده است و به دلیل اهمیت به کارگیری فرمایشات ائمه اطهار (ع) در زندگی سعی در آشنایی با کلمات مولا امیرالمؤمنین علی علیه السلام داشتم.
صفایی اضافه کرد: در ابتدا به دلیل فضای مذهبی خانواده با معارف اهل بیت (ع) آشنا شدم و در ادامه محیط دوستان و آقایان روحانیون و فضلای قم به بنده کمک مضاعفی در این زمینه کرد.
وی با بیان اینکه والدین با معرفی کتابهای قرآنی و اهلبیتی و بردن فرزندان به همراه خود در جلسات و مساجد میتوانند این فرزندان شان را به سمت معارف اهل بیت (ع) هدایت کنند؛ گفت: متأسفانه به دلیل میزان بالای مادی شدن زندگی ها و حرکت بیشتر به سمت زندگی مصرف گرایی (به دلیل تبلیغات زیاد در صدا و سیما متأسفانه) میزان توجه به کلیه کتب دینی کم شده و عامه جامعه از توجه به این کتب ذیقیمت دور شدند و وضعیت امروز توجه مردم ناشی از بی توجهی مسئولین به این امر است.
این فعال قرآنی افزود: متاسفانه در دانشگاه توجه به این معارف در حد چند کتاب است که صرفاً باید نمره آن اخذ شود و عمقی و کاربردی مطرح نمیشود ولی در حوزه علمیه نسبتاً بهتر است و طلاب جوان در این موضوع مؤثر هستند.
وی تصریح کرد: با توجه به کاربردی بودن فرمایشات ائمه اطهار (ع) مطالعه بیشتر این کتب دینی فاخر میتواند در اصلاح مشکلات زندگی خانوادهها اثرگذار باشد و وقتی مشکلات خانوادگی افراد حل شود قطعاً در کاهش معضلات اجتماعی نیز مؤثر خواهد بود.
صفایی بیان کرد: متأسفانه در سالهای اخیر عمده توجه در مسابقات با رویکرد قرائت و حفظ بوده است در حالی که اصل قرآن جهت تدبر نازل شده است که آیات مختلف کتاب آسمانی مسلمانان ناظر به این موضوع است و دلیل این صحبت بنده هم کاهش متون با تفسیر و توضیحات و صرفاً تمرکز بر حفظ و ترجمه متون بدون شرح و توضیح در مسابقات معارف امسال در هر سه رشته معارفی است همچنین حذف مسابقات معارفی در سالهای گذشته نیز مؤید این موضوع است.
وی اضافه کرد: لازم به ذکر است که در سال جاری نهج البلاغه با ترجمه استاد انصاریان ارائه شده که متاسفانه زیاد قوی و فصیح ترجمه نشده است و بخش هایی از متون تطابق با متن عربی ندارد و این نشان از عدم توجه کافی مسئولین امور قرآنی به مسابقات معارفی در سطح کشوری دارد.
این فعال قرآنی با تقدیر از برگزار کنندگان این رقابت ها بیان کرد: سطح مسابقات اوقاف بسیار بالا است ولی متأسفانه تبلیغات مسابقات بسیار ضعیف است و من حتی یکبار هم در شبکههای صدا و سیما یا محیط مجازی تبلیغاتی از این مسابقات ندیدهام.
انتهای پیام