متهم ردیف اول سرطان چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر کاظم انوری با بیان اینکه اگر تکثیر سلول‌ها از روال معمول خارج شوند بدخیمی شکل می‌گیرد، خاطر نشان کرد: در تمام دنیا میزان بروز سرطان در حال افزایش است حتی سه سال پیش در کشور ما گزارش ۱۳۰ هزار بیمار وجود داشت این در حالی است که امسال این آمار به ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار مورد نیز رسیده است. 

دکتر انوری عنوان کرد: هیچ کشوری از این افزایش رشد ابتلا به سرطان مستثنی نیست، اما در پیشگیری از ابتلا به این بیماری عوامل مختلفی مانند عدم مصرف دخانیات، تغذیه مناسب و فعالیت‌های ورزشی نقش اساسی ایفا می‌کنند. 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مصرف سیگار علت اصلی ابتلا به بیماری سرطان ریه، گوارش، حفره دهان و… است، گفت: برای عدم ابتلا به بیماری‌های سرطانی دستگاه گوارش نیز مصرف سبزیجات و میوه‌ها نقش آنتی اکسیدانی زیادی دارند. 

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های فیزیکی نقش مهمی در عدم ابتلا به سرطان دارد، اظهار کرد: چاقی نقش مهمی در ابتلا به سرطان‌ها دارد از همین رو باید تلاش شود در رژیم غذایی بر نحوه طبخ غذا، استفاده از الیاف گیاهی بیشتر به نسبت پروتئین، فیبر‌های غذایی، کاهش مصرف فست فود‌ها، تاکید شود. 

دکتر انوری با بیان اینکه استفاده زیاد از سرخ کردنی‌ها توصیه نمی‌شود، گفت: عدم استفاده مکرر از یک روغن سوخته و عدم استفاده زیاد از ترشی جات در رژیم غذایی باعث حفظ سلامت گوارش می‌شود. 

وی با بیان اینکه شایع‌ترین بیماری سرطان، در کشور ما مربوط به سرطان سینه است، گفت: در مردان نیز سرطان‌های معده و پروستات، مری، کولون و ریه شیوع بیشتری دارد. 

دکتر انوری با اشاره به اینکه نقش ژنتیک و وراثت در ابتلا به سرطان ۵ تا ۱۰ درصد موثر است، گفت: بیشتر از عوامل ژنتیک و ارثی تاثیر عوامل محیطی برای این بیماری پر رنگ است. 

وی با بیان اینکه علائم زود هنگام سرطان براساس نوع آن متفاوت است، گفت: تغییر در پوست، اندازه خال یا زخم، بی اشتهایی طولانی و گیر کردن غذا در گلو، درد‌های مبهم شکمی، اسهال و یبوست متناوب، لکه‌های خونی روی مدفوع یا رنگ مدفوع سیاهرنگ از جمله علائم خطر محسوب می‌شود. 

دکتر انوری با بیان اینکه انجام ماموگرافی برای غربالگری سینه از سن ۴۰ سالگی تا ۷۰ سالگی سالی یکبار توصیه می‌شود، گفت: در خصوص سرطان روده بزرگ نیز در جمعیت عادی از ۴۵ سالگی غربالگری انجام می‌شود. 

وی گفت: زمان غربالگری سرطان سینه در افرادی که سابقه ارثی قوی ندارند در سن ۴۰ سالگی است و برای سایرین بهتر است اولین ماموگرافی در سن ۳۵ سالگی انجام شود تا به عنوان پایه سایر ماموگرافی‌ها براساس آن مورد بررسی قرار گیرد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا