اعتراف تلخ عارف درباره مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم
درآمدزایی از گردشگری باید جایگاه دوم را بعد از نفت داشته باشد
محمدرضا عارف روز شنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳ در نشست با سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی حوزه گردشگری و میراث فرهنگی، از گردشگری به عنوان یکی از موثرترین بخشهای اقتصادی کشور نام برد و افزود: گردشگری به دلایل متعدد و واضح میتواند در زمینه درآمدزایی جایگاه دوم را بعد از نفت داشته باشد.
عارف تاکید کرد: گردشگری بخشی است که سرمایهها و منابعی که باید در اختیار آن باشد را داریم، سرمایهای است که عموما از نیاکان ما به ارث رسیده است. یک میلیون اثر میراثی در کشور یک سرمایه معنوی و بینظیر است که قطعاً نمیشود روی آن قیمت گذاری کرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامههای دولت چهاردهم برای تحقق رشد ۸ درصدی، گفت: ما مصمم هستیم این رشد را داشته باشیم و اگر بخواهیم به هدف برسیم پیوست اصلی آن حضور مردم و سرمایهگذار بخش خصوصی است، حوزه گردشگری هم باید سهم خود را در تحقق این هدف مشخص کند.
عارف تاکید کرد: کسانی که هیچ اعتقادی به حقوق بشر ندارند، با هدف ایران هراسی ما را به عدم رعایت حقوق بشر متهم میکنند، درحالی که رفتار امروز غرب در غزه اوج تمدن غرب است که هیچ صدایی در هیچ تشکل مدعی غربی شنیده نمیشود.
وی با اشاره به مشکل ناترازی انرژی در کشور، اظهار داشت: راهبرد ما برای حل ناترازی انرژی تولید ۳۰ هزار مگاوات انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر و ۵۰۰۰ مگاوات هم انرژی باد است؛ از ابتدا که وارد این بحث شدیم نگاه ما بر سرمایه گذاری بخش خصوصی بود. فکر نمیکردیم این تعداد سرمایهگذار با این منابع در یک بخش ناتراز به میدان بیایند؛ در هر جلسه درمورد انرژیهای تجدیدپذیر اعلام آمادگی میکنند؛ این ظرفیت معنوی در کشور است.
عارف تصریح کرد: اگر به ظرفیت معنوی و حضور مردم و سرمایهگذار با نشاط و علاقه و انگیزهای که دارند احترام بگذاریم مطمئناً خیلی از مشکلات مان امروز حل میشود.
وی افزود: بی تعارف امروز با مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم روبهرو هستیم، مشکلاتی که به تدریج انباشته شدهاند و هر دولت تلاش کرده مشکلات را از بین ببرد و توفیقات نسبی ایجاد شده ولی باید یک زمانی این مشکلات حل شوند. باور ما این است که خیلی سریع با همدلی و همکاری دولت و مردم یعنی یک تعامل معنی دار بین دولت، مردم و بخش خصوصی باید این مسائل حل شود.