جلالیزاده: نتیجه وفاق باید خدمت به مردم و پیشرفت کشور باشد
یک فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه وفاق ملی نباید یکجانبه باشد، بلکه همه نیروهای دلسوز وارد این وفاق شده و برای کاهش مشکلات مردم تلاش کنند، گفت: دولت نباید به بهانه وفاق ملی، به کسانی مسئولیت دهد که دنبال منافع فردی، گروهی، امتیاز و رانت هستند.
جلال جلالیزاده در گفت وگو با ایسنا درباره مفهوم وفاق ملی اظهار کرد: بعضی کلمات بار معنایی مثبتی دارند مثل وفاق، وحدت، اتحاد و همدلی البته این کلمات در زمینههای مختلف میتوانند بار معنایی متفاوتی داشته باشد. مفهوم وفاق هم میتواند مورد سوءاستفاده قرار گیرد و هرکسی بر اساس منافع خود آن را تعریف کند؛ بنابراین باید تعریف مشخصی از وفاق ملی ارائه شود. باید مشخص شود وفاق به معنای همگرایی دو جریان سیاسی کشور است یا شامل همه اقشار، اقوام، مذاهب و نیروهای کشور میشود؟ آیا وفاق به معنای میدان دادن به رقبای دولت است تا آنها هم سهمی داشته باشند و کارشکنی نکنند؟ یا وفاق به معنی همگرایی همه نیروهای کشور برای حل مشکلات است؟
وی ادامه داد: وفاق ملی به این معنا نیست که کسانی که در گذشته مسئولیت داشتهاند به هر قیمتی بر سر کار باشند تا رئیسجمهور و دولت بتوانند برنامههای خود را پیش ببرند. این وفاق میتواند به شکست بینجامد و دولت نتواند وعدههای خود را محقق کند و همه کاسه و کوزهها بر سر دولت بشکند؛ زیرا افرادی که مخالف فکری دولت بوده اما مسئولیت گرفتهاند، شانه از بار مسئولیت خالی کرده و این دولت است که باید پاسخگو باشد.
این فعال سیاسی افزود: کشورهای دموکراتیک بر اساس تجارب گذشته خود به این نتیجه رسیدهاند که بهترین روش حکومتداری، چرخش قدرت از طریق انتخابات است و احزاب باید با هم رقابت کنند و حزب پیروز باید پاسخگوی عملکرد خود باشد. در واقع عملکرد حزب مبنای قضاوت مردم است ولی در کشور ما همهچیز از جمله مسائل سیاسی به هم ریخته است. حزب جایگاه خود را در انتخابات ندارد و پاسخگوی عملکرد نامزدهای خود هم نیست. انتخابات ما حزبی نیست و ممکن است دولت با گرایش سیاسی مجلس تفاوت داشته باشد و شاید از ترس استیضاح، مجبور شود امتیاز بدهد. این سیکل معیوب در کشور ما وجود دارد و یکی از موانع پیشرفت کشورمان است.
جلالیزاده با بیان اینکه رئیسجمهور در تلاش است تا با استفاده از همه نیروهای توانمند کشور، مشکلات را حل کند، تصریح کرد: با این حال وفاق نباید یکجانبه باشد و همه نیروهای دلسوز وارد این وفاق شوند و برای کاهش مشکلات مردم تلاش کنند. کشور درگیر مشکلات مختلفی است و باید به هرکسی که دلسوز کشور بوده و توانمندی دارد میدان داد تا نقشی در کاهش مشکلات داشته باشد.
این فعال سیاسی با ارزیابی مثبت از عملکرد رئیس جمهور در انتخاب استاندار از اهل سنت و از قوم عرب و بلوچ، گفت: پزشکیان پذیرفته است که همه ایرانی و شهروند این کشور بوده و باید از نیروهای توانمند با هر قومیت و مذهبی استفاده کرد. این اقدامات موجب دلگرمی مردم شده است البته میتوانست این انتخابها بیشتر باشد. به طور مثال با اینکه ترکمنها حامی رئیسجمهور بودهاند ولی تاکنون جایی در وفاق ملی نداشته اند.
وی در پایان با بیان اینکه کشور به وفاق و اتحاد بر اساس صداقت و همدلی نیاز دارد، گفت: نتیجه وفاق باید خدمت به مردم، پیشرفت کشور و تحقق عدالت باشد. اگر وفاق ملی منجر به تحقق عدالت نشود، با شکست مواجه خواهد شد. وفاق یعنی هرکسی را در جای خود قرار دهیم و از توانمندی او در جای درست استفاده کنیم. باید از نیروهای توانمند و دلسوز کشور فارغ از گرایش، قومیت، مذهب استفاده کرد. وفاق ملی هم باید فراگیر باشد و شامل همه اقشار جامعه شود نه اینکه محدود به دو یا چند گروه باشد. دولت نباید به بهانه وفاق ملی، به کسانی مسئولیت دهد که دنبال منافع فردی، گروهی، امتیاز و رانت هستند.
انتهای پیام